Stradă nereparată de peste 25 de ani

Strada Tudor Vladimirescu din Curtea de Argeş este una dintre cele mai vechi din municipiu. În jurul ei s-au construit casele cârciumarilor şi atelierele meşteşugăreşti de pe vremuri. Practic, în jurul acestei artere s-a construit târgul Curtea de Argeş. Deşi este extrem de importantă pentru comunitatea locală şi pentru identitatea ei, strada nu a mai fost reparată de peste 25 de ani.

În Curtea de Argeş sunt câteva străzi care constituie nucleul oraşului care este acum şi care au fost cele în jurul cărora a fost construit micul târg Curtea de Argeş. Una dintre ele este strada Castanilor, alta este Tudor Vladimirescu. Pe vremuri, aveau alte nume care revelau importanţa lor în devenirea oraşului. Dacă strada Castanilor a fost reparată, iar piatra cubică pe care au trecut afeturile de tun cu trupurile neînsufleţite ale regilor înmormântaţi la Mănăstire, a fost înlocuită cu asfalt, strada Tudor Vladimirescu nu a mai fost reparată de peste 25 de ani.

Aflată aproape de centrul vechi al oraşului, strada este acum refugiu pentru câini vagabonzi şi depozit pentru maşini abandonate.

 

Administraţia locală spune că e posibil ca în 2016 strada să fie reparată de către Serviciul Public de Gospodărie Comunală. Dacă nu va intra în reparaţii, zona va fi practic izolată din cauza gropilor şi a caldarâmului stricat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email