Strada Groape – uliţa din municipiul Curtea de Argeş

Sunt multe locuri în Curtea de Argeş unde argeşenii nu simt că ar locui într-un municipiu. Un astfel de loc, parcă uitat de lume, este strada Groape. Mai mulţi argeşeni ne-au sesizat problemele cu care se confruntă în fiecare zi. Deşi au buletine pe care scrie Curtea de Argeş, locuitorii din zonă nu se bucură de civilizaţie şi confort. „Eu vă spun că nu mă simt ca şi cum aş sta într-un municipiu. Imediat cum se termină asfaltul pentru noi începe calvarul. Pe această stradă locuiesc foarte multe familii şi nu înţeleg de ce suntem neglijaţi de autorităţi. Şi noi plătim taxe şi impozite şi ne dorim să beneficiem de condiţii cât de cât decente”, spune unul dintre argeşenii care locuiesc în zonă.
„Ne-am săturat de vorbe şi promisiuni”
Oamenii spun că s-au săturat de promisiunile făcute în campania electorală de politicieni. De fiecare dată li se promite marea cu sarea, dar din păcate ei rămân tot cu strada plină de gropi şi bălţi, de fiecare dată când plouă. „Nu mai cred pe nimeni. M-am săturat de vorbe şi promisiuni. Am înţeles că încă de pe vremea când era primar domnul Nicuţ strada se află în programul asfaltării, dar nu ne-am ales cu nimic. Unii dintre vecini mi-au spus că la primărie strada figurează ca fiind asfaltată. Asta este bătaie de joc”, spune revoltat un alt locuitor.
Cei care locuiesc în zonă se plâng că îşi distrug autoturismele în gropile de pe stradă, iar de multe ori nu îşi permit să acopere costurile reparaţiilor. „Vă daţi seama că dacă merg în fiecare zi pe strada, sau mai bine zis pe uliţa aceasta, se prăpădeşte maşina. Piesele sunt foarte scumpe şi nu avem bani, mai ales în zilele astea. Să vină cei de la primărie să urce pe stradă în fiecare zi să vedem dacă le convine. Se va alege praful de acest oraş. Uitaţi-vă la şanţurile de pe marginea cum sunt. Le curăţăm cu lopata că iese apa în drum când plouă. Sunt foarte multe probleme de rezolvat aici. Au mai venit cei de la apă pe aici şi au făcut diferite lucrări, dar în urma lor a rămas dezastru. Au pus o grămadă de pietre cu un băţ în mijloc”, spune o femeie care locuieşte în zonă.
Banii europeni, singura şană pentru reabilitarea străzii
De multe ori locuitorii îşi distrug încălţămintea în pietrele din drum. Omenii merg cu pantofii în plasă şi se schimbă odată ce ajung la asfalt. „Nu poţi să-ţi cumperi un pantof deosebit pentru că nu poţi să mergi prin pietre. Copiii îşi rup încălţămintea în fiecare lună. Atunci când plouă este şi mai rău. Eu plec încălţată cu ceva de acasă şi de abia când ajung jos în stradă mă schimb cu pantofii cei buni”, spun o altă femeie.
Singura şansă pentru argeşenii care locuiesc pe strada Groape o reprezintă banii veniţi de la Uniunea Europeană. Astfel, strada Groape este cuprinsă în cadrul proiectului „Creşterea calităţii infrastructurii rutiere din municipiul Curtea de Argeş”, prin intermediul căruia vor fi asfaltate 47 de străzi din municipiu, cu o lungime totală de 33,714 kilometri. Însă, licitaţia pentru lucrările din cadrul proiectului a fost deja amânată de două ori, din cauza unor contestaţii. Deşi recent licitaţia de execuţie pentru lucrări a fost pusă din nou pe SEAP, se pare că şi de această dată vor fi probleme  pentru că şi de această dată au apărut contestaţii. Există posibilitatea ca în cazul în care lucrările vor fi din nou amânate, să se piardă finanţarea în valoare de 14 milioane de euro. „Am aflat şi noi despre acest proiect, dar nu ştiu ce să mai cred. Văd că se tot amână. Nu prea cred că se va face ceva. Noi aici tot aşa o să rămânem. Cine va fi de vină pentru pierderea acestor bani trebuie să plătească scump”, spune tranşant un alt bărbat care locuieşte pe strada Groape.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email