Printre lucrările care s-au făcut în ultimii ani la Curtea de Argeş s-a numărat şi asfaltarea cartierului Groape. Oamenii se bucură că au asfalt şi nu mai înoată în noroaie, dar au şi probleme la care nu s-au gândit vreodată. „E bine cu asfalt pe stradă, e mai curat aşa, dar ne-au făcut trotuarele astea mari şi şanţurile adânci de nu mai poţi să te petreci maşină pe lângă maşină”, ne spune nea Gheorghe. Omul locuieşte în vârf de pantă şi în curbă, iar băiatul său, care are maşină, întâmpină mari probleme. „Ca să ieşim din curte cu maşina mergem pe stradă pe jos, ne uităm dacă vine o altă maşină, şi apoi ieşim şi noi. Nu e loc să te petreci şi dacă te întâlneşti în curbă cu o altă maşină sau în vârf de pantă e periculos”, povesteşte bătrânul care face pe antemergătorul pentru fiul său şofer.
Cartierul Groape mai are multe necazuri, dar măcar unul dintre ele, asfaltul, s-a rezolvat. Cum s-a rezolvat, e o altă problemă. „Ce ne trebuiau nouă trotuare, nu ştiu. Să fi făcut şoseaua mai largă, să putem trece două maşini pe ea”, ar fi vrut omul.
Administraţia locală are însă o explicaţie pentru trotuarele şi rigolele care au îngustat la maxim partea carosabilă. „Străzile dintr-un municipiu trebuie să aibă trotuare şi rigole, că aşa e civilizat, şi mai ales doar aşa se putea face proiectul de modernizare şi se puteau lua banii pe al”, a răspuns primarul Nicolae Diaconu de mai multe ori interpelărilor pe această temă.
Stradă de municipiu, uliţă de ţară până de curând, cartierul Groape a ajuns în rândul lumii civilizate datorită asfaltului şi a impozitului mărit pe care locuitorii îl vor plăti. În rest, nimic nu s-a schimbat. Oamenii trăiesc tot ca la ţară, duc vacile la izlaz şi cresc porci în curţi