Strada Eroilor va fi reabilitată. Firma care a săpat-o nu mai reface nimic, dar nici nu primeşte bani.

Strada Eroilor (de la Ivancea spre 1 Decembrie) va fi complet reabilitată, după cum au hotărât consilierii locali la ultima şedinţă, de săptămâna trecută. Primul tronson, de la sensul giratoriu de la Piaţa Ivancea până la intersecţia cu strada Voievozi, a primit o finanţare de 450.000 de lei din bugetul local, iar cel de-al doilea,  de la intersecţia cu strada Voievozi până la intersecţia cu Bulevardul Basarabilor, are o finanţare de 310.000 de lei.

Strada Eroilor este plină de săpături făcute de firma Kranz, cea care reabilitează reţeaua de apă, pavează trotuarele cu granit şi face piste pentru biciclete. Conform legii şi contractului încheiat de Kranz cu Primărie, la finalul lucrărilor strada trebuie adusă la stadiul iniţial, adică trebuie reparat asfaltul săpăt. Administraţia locală are însă o altă idee, care se va şi concretiza o dată cu aprobarea Consiliului Local – firma nu mai reface nimic, nu mai ia banii pentru asta, iar Primăria asfaltează strada în totalitate.

30% din lucrări trebuiau făcute de Kranz

„S-au calculat suprafeţele pe care trebuie să le refacă societatea Kranz prin proiect, şi reprezintă aproximativ 30% din totalul suprafeţei. Ei vor plăti celor care vor reface strada”, ne-a spus Gh. Greavu, şeful Biroului Investiţii din Primărie. Cum pare destul de complicată această procedură, cel mai probabil „Kranz renunţă la cantităţile de lucrări pentru refacerea străzii şi nu le mai facturează Primăriei”, a precizat Greavu.

Investiţia de aproape un milion de lei a fost prinsă în Lista de investiţii pe acest an, a fost bugetată, pentru ca autorităţile să înceapă demersurile pentru lucrare. Nu se ştie deocamdată dacă asfaltarea va fi făcută de Serviciul Public de Gospodărie Comunală sau contractul de lucrări va fi scos la licitaţie. Cum investiţia a fost trecută în Lista de anul acesta, lucrările ar putea începe până la finalul anului, sau la începutul anului viitor. „Dacă nu făceam asta acum, ar fi trebuit să aşteptăm la anul să fie aprobate bugetul şi Lista de investiţii pe 2022 şi ar fi durat mult mai mult”, ne-a mai spus şeful Biroului Investiţii din Primărie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email