Strada de Ev Mediu din centrul orașului

Lipsesc alimentarea cu apă, canalizarea, asfaltul, gazele, dar sunt din belşug  gropi,  iar pe şanţuri se scurge apa menajeră şi cea de la toalete

Strada Daniel Sterescu este o ruşine pentru administraţia locală de la Curtea de Argeş. Încă din 2005, de la teribilele inundaţii cum nu au mai fost în ultima sută de ani la Curtea de Argeş, cei care locuiesc acolo cer autorităţilor locale lucruri elementare, de bază, pentru un oraş – alimentare cu apă, canalizare, asfalt. Acum, după 11 ani, starea străzii este chiar mai proastă.

La cinci minute de Primărie, după sediul Ocolului Silvic Vidraru şi după depozitele de materiale de construcţii, se află strada Daniel Sterescu. Numele i-a fost dat după cel mai bun primar pe care oraşul l-a avut în secolul trecut, dar acum denumirea străzii este o blasfemie adusă fostului primar, un foarte bun gospodar, aşa cum cei din ultimii 20 de ani nu au fost. Deşi nu e mare, strada care are câteva sute de metri, a fost uitată de edilii de după 1990. Ultima modernizare făcută acolo a fost după ce Asociaţia de Prietenie Argeş Nevers a donat 100 de milioane de lei vechi cu care a fost făcut un şanţ. „Ne-au dat banii şi am făcut noi șanțul, după capul nostru. Au venit de la Primărie la un moment dat să îl continuie şi l-au făcut cu panta invers, apa nu se scurge”, ne-au spus locuitorii străzii.

„Nişte nesimţiţi!”

Foarte supăraţi pe cei care au condus oraşul după 1990, oamenii spun că pe ei nu i-a ajutat nimeni niciodată şi chiar fostul primar le-a spus că ei nu îl votează şi că din acest motiv nu face nimic pe strada lor.

Cum nu există apă curentă şi nici canalizere, pe strada Daniel Sterescu WC-ul e în fundul curţii, iar cei care au fântâni şi au apă curentă, cu instalaţie făcută de ei, deversează în şanţ totul. De altfel, se vede că şanţul este „depozitul” de apă menajeră şi nu numai…

„Nişte nesimţiţi, nu ştiu cum să mai spus altfel, ăia de la Primărie. O dată pe an am făcut reclamaţii şi sesizări şi degeaba. La actualul primar încă nu am fost, că am zis că abia a fost ales, să se instaleze, să vadă și el ce probleme sunt, dar o să mergem şi la el. Trebuie să găsim înţelegere undeva”, spun argeşenii.

Vile cu Wc în fundul grădinii

O altă problemă este pânza freatică, aflată la suprafaţă. „Nu putem să ne facem fose septice, şi WC-urilor le schimbăm des locul, pentru că apa e la un metru. Am umplut grădina cu WC-uri, de nu mai ştim unde să le mai facem. Ne e ruşine, vedeţi ce case sunt aici, şi nu avem canalizare”, spune o femeie. Un vecin de –al ei are şi soluţia pe care nimeni, spune el, nu a vrut măcar să o asculte – „Aici, aproape, e ţeava de canalizare de la fosta industrie locală. E mare, face faţă, dar când am spus asta la Primărie au zis că ar costa prea mult să o decolmateze!”.

Pe strada Daniel Sterescu nu sunt multe case dar jumătate din ele sunt vile. La poartă oamenii şi-au turnat beton, iar curţile şi grădinile sunt îngrijite. Problema este până când intră în curţi, căci drumul e plin de gropi, şi e o adevărată aventură să mergi cu maşina pe el.

Ce zice primarul

Primarul Constantin Panţurescu spune că ştie care sunt problemele pe strada Daniel Sterescu. „În programul de lucrări al Serviciului Public de Gospodărie Comunală, asfaltarea străzii Daniel Sterescu nu a fost trecută, dar pentru 2017 este o prioritate pentru noi”, ne-a spus primarul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email