Strada cu vile şi gropi intră în asfaltare

Cetăţenii care locuiesc pe strada Luncilor sunt nemulţumiţi de halul în care arată asfaltul. „Taxiurile nu mai vin aici, şoferii spun că îşi strică maşinile, şi am auzit că nici microbuzele nu vor mai veni. Rămânem aici izolaţi, căci cine nu are maşină nu mai poate ieşi în oraş”, ne povestea săptămâna trecută o doamnă care locuieşte la Noapteş

Şi totuşi, strada va fi asfaltată. Consiliul Judeţean (CJ) a decis miercuri, la şedinţa ordinară a lunii august, revocarea dreptului de administrare atribuit Regiei Drumuri Argeș asupra sectoarelor de drum din această stradă, şi darea acestora în administrare Unităţii Administrativ Teritoriale  Curtea de Argeș.

„Vă informez că, conform legislaţiei în vigoare, drumurile judeţene care traversează intraurban, cum este cazul de faţă, intră în competenţa oraşului, municipiului care este pe unitatea administrativ teritorială respectivă. Este o diferenţă mare între drumurile judeţene şi cele naţionale, acestea din urmă nu beneficiază de această prevedere legală. Faptul că astăzi vă supunem aprobării acest  proiect este legat de tardivitatea cu care a ieşit cadastrul. Sunt informat că este pe proiecţia bugetară şi a Regiei de Drumuri, astfel că ce e pe competenţa noastră se va lucra până la sfârşitul anului acolo, şi ştiu că şi Consiliul Local Curtea de Argeş a luat în serios situaţia şi ştiu că şi domniile loc, pe celebrul tronson Noapteş, vor să se facă lucrările”, a declarat Dan Manu, preşedintele CJ, la şedinţa de miercuri.

„Ar putea fi o problemă!”

Consilierul judeţean Adrian Miuţescu, din Curtea de Argeş, preşedintele PNL Argeş, a semnalat o problemă, după ce a salutat decizia CJ. „E normal şi cerem urgentarea oricăror lucrări pe drumurile judeţene. Atrag atenţia asupra faptului că marţi, în şedinţa Consiliului Local Curtea de Argeş, au aprobat asfaltarea acestui drum, deşi nu-l aveau în administrare. Din punct de vedere procedural la şedinţa respectivă s-a produs o eroare. Ori se făcea o şedinţă extraordinară după şedinţa de CJ şi treceau eefctiv această hotărâre prin Consiliu, ori trebuie atras atenţia acolo, cine ţine legătura cu ei, să corecteze, ca să nu ne trezim că din motivul ăsta ei nu-şi fac treaba. Părticica aia, dacă nu se face şi de către ei, rămâne plină de gropi”, a spus Adrian Miuţescu.

Secretarul municipiului Curtea de Argeş, Radu Chrica, îl contrazice. „Este o eroare, pentru că articolul 23 din Ordonanţa privind regimul drumurilor prevede că administrarea drumurilor judeţene se asigură de către consiliile judeţene iar a drumurilor de interes local de către consiliile locale pe de pe raza administrativ teritorială a acestora”, spune Radu Chirca. El a precizat că e nevoie de hotărârea CJ doar pentru obţinerea autorizaţiei de reparare a drumului.

Ca urmare, Consiliul Local Curtea de Argeş a aprobat asfaltarea străzii Luncilor la şedinţa de marţi, prin completarea programului de lucrări al Serviciului Public de Gospodărie şi cu această asfaltare.

„Nu s-a vrut niciodată să se facă ceva acolo, acesta e adevărul. Noi am preluat acum de la Consiliul Judeţean, şi cu bani de la Consiliul Local şi ceva de la Consiliul Judeţean, o să o asfaltăm”, a spus primarul Constantin Panţurescu la şedinţa de săptămâna trecută a Consiliului Local.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email