Stradă centrală, plină de gunoaie

La Curtea de Argeş a devenit un obicei ca gunoiul să fie aruncat la întâmplare. Fie că este vorba de artere principale, diferite străzi din municipiu sau aleile şi locurile mai ferite dintre blocuri, peste tot sunt aruncaţi saci cu gunoi menajer. Deşi angajaţii societăţii de salubritate strâng periodic aceşti saci de gunoi, este numai o chestiune de câteva ore până apar fix în acelaşi locuri. Cei care merg la o simplă plimbare pe trotuare sunt nevoiţi, de cele mai multe ori, să ocolească pungile de gunoi răscolite de câini, iar printre blocuri situaţia este la fel de gravă, unde la coşurile de gunoi stradale, sunt înghesuiţi, la propriu, saci de gunoi menajer. Mai mult decât atât, pe jos sunt aruncate pet-uri, ambalaje de plastic, resturi de mâncare sau chiar scutece de copii folosite. 
Ieri dimineaţă argeşenii care au trecut pe străduţa ce face legătura între parcarea de la Biserica Domnească şi şoseaua Lascăr Catargiu au avut parte de un peisaj dezolant. O mare grămadă de gunoi ocupa practic o jumătate din stradă. Şi ca tabloul să fie complet, câţiva câini se „luptau” cu sacii de gunoi pe care îi sfâşiau pentru a găsi resturi de mâncare. „E plină strada de gunoaie tot din cauza oamenilor. Au trecut pe aici şi au lăsat saci de gunoi pe care i-au împrăştiat câinii. Este o mizerie de nedescris, aici la doi paşi de Biserica Domnesacă, un loc în care vin foarte mulţi turişti. În loc să le arătăm cât de frumos este oraşul, noi le aducem gunoaiele la nas”, spune revoltat un bărbat care locuieşte în zonă.
Pârâu transformat în groapă de gunoi
La doar câţiva metri distanţă, chiar în albia pârâului Valea Doamnei care trece prin centrul municipiului nostru, zac alte mormane de gunoi. Aici oamenii au aruncat pet-uri, ambalaje de plastic, pahare de cafea şi sute de chiştoace de ţigări. „Cine să arunce gunoaie aici? Cei care aşteaptă microbuzele ca să plece acasă, în comunele din zonă. Am văzut mulţi tineri care după cea beau cafeaua aruncă paharul în apă sau alte hârtii. Nu poţi să le zici nimic că imediat te înjură şi îţi strigă lucruri urâte. Degeaba se curăţă valea o dată pe an, că iar se vor arunca mizerii. Păcat că nu ştim să păstrăm oraşul curat”, spune un alt argeşean care locuieşte în zonă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email