Strada Angheleşti, în continuare blocată

Despre strada Angheşti ziarul nostru a mai scris, ultima dată în martie anul acesta. Strada a fost blocată de un cetăţean, iar Primăria l-a somat să o deblocheze. Numai că cei care ajung acasă doar pe această stradă nu o pot face nici acum şi sunt nevoiţi să treacă pe terenul unei vecine, prin lanul de porumb al acesteia. Între timp, a fost introdusă şi o acţiune în instanţă, conform reprezentanţilor Primăriei.

În octombrie 2016, scriam despre o femeie care avea atunci 68 de ani, Elena Ţugui, şi care nu mai putea să ajungă acasă decât prin curtea vecinei, pentru că drumul pe care îl folosea de 50 de ani fusese închis de un vecin de-al ei, preotul Dumitru Radu.

Vecina, Maria Mihalache, o lăsa să treacă, pentru că îi era milă de ea. „În 1962 familia mea a cedat acest drum de acces pentru CAP, ca să transporte fructele din livezile de aici. Am cadastru care demonstrează faptul că este un drum de acces, e strada Angheleşti aici”, ne spunea Maria Mihalache, în urmă cu trei ani, despre terenul închis.

„Dacă am nevoie de o Ambulanţă sau de pompieri nu pot ajunge la mine. Părintele îmi spune să ocolesc pe sus, pe un alt drum, dar nu pot să merg eu pe acolo, de ce să ocolesc, pe aici am trecut mereu, de 50 de ani de când sunt aici”, ne mărturisea  Elena Ţuţui. Ea mai spune că înainte de a îngrădi drumul, preotul parca maşinile pe el astfel încât să nu poată să treacă pe acolo. De altfel, femeia  depus o plângere la Poliţie şi s-a deschis un dosar de cercetare penală. „Am întrebat la Primărie ce e cu drumul acesta şi mi-au spus că e drum public şi că nimeni nu are voie să-l îngrădească”, afirma Elena Ţuţui.

Ce zicea preotul Dumitru Radu

„În primul rând eu nu am nicio legătură directă, proprietarii terenului sunt soacra mea şi soţia mea”, ne-a spus în 2016 preotul Dumitru Radu. „Drumul de acces este în proprietatea soacrei mele. După ce a reclamat de 15 – 20 de ori că ţin maşinile pe drum public, şi nu e adevărat, ce poate să facă cineva în cazul acesta..”, a mai spus preotul Radu.

Problemele au fost generate de Comisia Locală de Fond Funciar de la Curtea de Argeş care a emis o adeverinţă şi a făcut menţiuni nereale pe o cerere, dar faptele acestea s-au prescris. Acum, mingea e în terenul Primăriei, care trebuie să se asigure că drumul este liber. Lucru pe care nu l-a făcut încă.

Am întrebat, din nou, la Primărie, care este situaţia pe strada Angheleşti, şi am primit următorul răspuns de la Compartiment Urbanism și Amenajarea Teritoriului  – „Având în vedere că actele de proprietate care au stat la bază emiterii  Autorizației de Construire cu nr. 214/11.12.2015 pentru executare copertină depozitare, poartă acces și gard au fost desființate prin  Hotărâre judecătorească, i s-a pus în vedere domnului Radu Dumitru să procedeze la desființarea gardului.

Totodată, i-am comunicat doamnei Ţuţui Elena faptul că sentință pronunțată la data de 04.07.2018 în Dosarul cu nr. 694/216/2018 nu dispune și anularea Autorizației de construire emise. Autorizația de Construire a fost emisă cu respectarea dispozițiilor legale în vigoare și  în consecință anularea acesteia se poate dispune numai de către instanță de contencios administrativ.

Pe rolul Judecătoriei Curtea de Argeș se află Dosarul cu nr. 3298/216/2018, având că obiect: Acțiunea în constatare drept de proprietate, reclamanți fiind Mihalache Lucica, Radu Măria și Radu Dumitru, pârât Municipiul Curtea de Argeș și are termen de judecată  27.06.2019”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email