Strada 1 Decembrie, şubrezită de săpături

Strada 1 Decembrie este considerată de unii centura municipiului. De altfel, în lipsa unei şosele ocolitoare adevărate, administraţia locală crede că sensul 1 Mai, Lascăr Catargiu, 1 Decembrie este centura care degrevează centrul de trafic. Degrevarea se face însă doar prin faptul că maşinile mari au interzis pe Bulevard, dar cei care locuiesc pe strada Lascăr Catargiu, spre exemplu, se plâng că li s-au şubrezit casele de la camioanele care trec tot timpul, uneori cu viteză.

Ce fac autorităţile locale în această situaţie?! În primul rând nu fac demersuri ca drumul naţional 73C să treacă pe 1 Decembrie, şi nu pe Bulevard, pentru ca toţi cei care încă mai au terenuri acolo şi nu au construit pe ele să poată să o facă liniştiţi. Scandalul legat de construcţia omului de afaceri Cosmin Zarioiu abia s-a stins, şi altul e pe cale să înceapă. Este vorba despre terenul fostei căi ferate, care a aparţinut SC Foresta, şi pe care administraţia locală a refuzat să îl cumpere, atunci când şefii de la Foresta au făcut oferta, chiar dacă a fost singura şansă de a realiza o adevărată şosea de centură pentru un municipiu care va fi sufocat de trafic în câţiva ani, mai ales dacă autostrada se va face şi va avea punct de descărcare aici. Terenul a fost cumpărat de oameni importanţi care vor să construiască acolo de la spaţii de birouri la blocuri şi care au nevoie să obţină autorizaţiile necesare.

Nu e momentul pentru schimbarea drumului naţional pe strada aceasta

Acum, drumul naţional trece pe Bulevard, şi, după cum spuneam mai sus, nu e momentul ca el să fie pe strada 1 Decembrie pentru că mai sunt câteva bucăţi din fosta cale ferată, cumpărate de persoane importante, care au obţinut autorizaţie de construire sau sunt în curs de a obţine un document de acest gen.

O astfel de firmă este Self Gepi, a lui Ionuţ Piuaru, un cunoscut om de afaceri fie şi numai prin prisma faptului că are nenumărate contracte cu toate primăriile din zonă. Societatea a obţinut anul trecut autorizaţie de construire pentru spaţii comerciale pe strada 1 Decembrie. Săptămâna trecută se săpa de zor sub carosabil. Cum la faţa locului nu este, aşa cum zice legea, niciun panou pe care să scrie cine e constructorul, iar cei doi inşi care lucrau nu aveau niciun fel de echipament de protecţie şi nimic inscripţionat pe ei, am întrebat la Primărie dacă Self Gepi are autorizaţie să sape sub stradă şi cine i-a dat-o.  

De la Direcţia Arhitect Şef din Primărie am aflat că autorizaţia a fost eliberată anul trecut, de către fostul şef al Direcţiei, Cătălin Băşoiu, care nu mai lucrează în instituţie. Probabil că firma are avizele în ordine, iar dacă strada se prăbuşeşte e problema celor sau celui care a eliberat autorizaţia în iunie 2017, pentru „spaţii comerciale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email