Strada 1 Decembrie, abia asfaltată, a fost spartă ieri

După o lungă aşteptare, anul acesta a fost reabilitată în totalitate şoseaua de centură a municipiului Curtea de Argeş. Lucrările de asfaltare au fost finalizate încă din luna august, iar în ultima perioada s-a lucrat şi la ridicarea la nivel a gurilor de canal. Însă, ieri, la două luni de la încheierea lucrărilor au apărut şi primele probleme. O echipa de muncitori a spart asfaltul, din cauza unei avarii la reţeaua de alimentare cu apă a municipiului.
Şoferii care au trecut ieri cu autoturismele pe strada 1 Decembrie din Curtea de Argeş şi-au pus mâinile în cap, în momentul în care au văzut că asfaltul turnat recent este spart din nou. Acest lucru s-a întâmplat din cauza unei avarii la reţeaua de alimentare cu apă a municipiului, iar ieri o echipă de muncitori din cadrul societăţii Aquaterm lucra pentru a remedia problema. „Asta ne mai trebuia acum. După ce că de-abia au asfaltat anul acesta strada, acum o sparg din nou şi tot din cauza unei avarii la reţeaua de apă. Se alege praful de toată strada”, spuneau ieri mai mulţi conducători auto din municipiu.
Primarul Diaconu: „Asfaltul va fie refăcut de către constructor”
În acelaşi timp, primarul Nicolae Diaconu a declarat că asfaltul va fi reparat, după ce se va remedia avaria la conducta de apă. „Este acolo o problemă la conducta veche de alimentare cu apă care este spartă. Aceasta va fi anulată în curând pentru că acolo a fost realizată o nouă reţea de către RMR şi urmează ca în scurt timp să se facă branşamentul. Însă, nu puteam lăsa ca apa să curgă şi am decis să intervenim. Acolo unde a fost spart asfaltul totul va fi refăcut de către constructor pentru că noi încă nu am semnat procesul verbal de recepţie a lucrării”, a declarat edilul.
La rândul său, Ion Bolovan, directorul societăţii Aquaterm, a precizat că urmează ca vechea reţea de alimentare cu apă să fie anulată, imediat cum se vor realiza branşamentele la toate blocurile şi casele aflate pe strada 1 Decembrie. „Conducta veche este spartă şi lucrăm acum să o reparăm. Apa curgea pe carosabil şi nu puteam să o lăsa aşa. Oricum urmează să fie anulată, dar acest lucru se va întâmpla după ce vom face toate branşamentele la casele şi blocurile aflate pe strada 1 Decembrie”, a declarat Ion Bolovan.
De fapt, pe strada 1 Decembrie apa plutea de peste o săptămână, numai că ieri a început să ţâşnească precum o fântână. Apă limpede, plătită de noi toţi.
Bătaie de joc pe banii noştri
Nu este însă primul lucru de acest gen care se întâmplă pe proaspăt asfaltata şosea de centură. În luna august scriam că la Curtea de Argeş domeniul public este lucrul de care toată lumea îşi bate joc. De la societăţile de utilităţi publice la cetăţeni şi administraţie publică locală, cu toţii au aceeaşi atitudine faţă de un bun care este comun, nu care nu aparţine nimănui, şi dădeam exemplul asfaltului nou pus în zona sensului giratoriu, spart de o echipă de la Electrica în cel mai clar dispreţ faţă de argeşeni şi banii lor, la o zi după ce a fost turnat. O echipă de muncitori săpa de zor la trotuarul nou nouţ de pe strada 1 Mai, lângă sensul giratoriu. Inşii erau de la Electrica, iar groapa, adâncă de peste un metru, în care era coborât unul dintre muncitori, a fost săpată fix în mijlocul trotuarului. A trecut peste o lună până când „meseriaşii” au reparat paguba, dar fireşte că trotuarul nu mai e ca înainte să fie spart..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email