ŞTIRI DE LA PREFECTURĂ

Peste 2.000 de argeşeni au trimis petiţii prefectului…
În perioada 1 ianuarie – 30 decembrie 2013, la nivelul Instituţiei Prefectului Argeş s-au înregistrat 2.049 de petiţii. În cele mai multe dintre cazuri, petiţiile au fost trimise prin poştă. Au fost înregistrate însă şi 390 de solicitări adresate de petiţionari cu ocazia audienţelor acordate de conducerea Instituţiei Prefectului Argeş. În peste 300 de cazuri s-a constatat că petiţiile erau adresate altor instituţii publice locale sau centrale, astfel că au fost redirecţionate.
…şi 45.000 de acte administrative au fost  verificate
La Instituţia Prefectului Argeş au fost înregistrate anul trecut, în vederea exercitării controlului de legalitate, peste 45.000 acte administrative emise sau adoptate de către autorităţile administraţiei publice locale. Este vorba de 39.110 dispoziţii şi 6.596 de hotărâri. În urma verificărilor, au fost considerate nelegale 17 acte administrative,  care au fost ulterior revocate de către emitenţi, primari sau consilii locale, ca urmare a adreselor de revocare. În anul 2013 au fost emise şi 427 ordine ale prefectului pentru care s-a acordat aviz de legalitate
Se reiau reia întâlnirile zonale cu primarii
Prefectul Cristian Soare a anunţat că va continua şi în acest an întâlnirile cu primarii organizate în teritoriu. În primele şase luni din 2014 sunt programate 19 întâlniri în sistem zonal cu edilii din comunele şi oraşele judeţului. Principalele probleme discutate vor fi cele legate de finalizarea procesului de aplicare a Legii 165/2003, privind restituirea, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist din România. Cristian Soare s-a angajat, totodată, că va continua sistemului de organizare a Colegiilor prefecturale în teritoriu. Şedinţele vor fi programate spre sfârşitul săptămânii, astfel încât la ele să poată participa şi parlamentarii de Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email