Stimaţi edili, întâi eliberaţi parcările, apoi daţi amenzi

Autorităţile locale au avut o iniţiativă interesantă. După cum aţi aflat din ziarul nostru, se lucrează intens la caietul de sarcini în vederea organizării licitaţiei pentru încredinţarea unei activităţi cât se poate de nasoale, în condiţiile actuale din 

Curtea de Argeş. Activitatea cu pricina e ridicarea autovehiculelor parcate în altă parte decât în locurile special amenajate. Adică, cine îşi parchează maşina aiurea, rămâne fără ea. E drept, pentru o scurtă perioadă de timp. Respectivul şofer poate să îşi recupereze autoturismul după ce plăteşte o taxă şi jură că nu-l mai lasă în alt loc în afară de parcare. Care parcare, aţi putea întreba, perfect îndreptăţit. Care parcare, domnilor care aveţi drept de decizie asupra lucrurilor care se fac sau, mai degrabă, care nu se fac, în oraş.  Care parcare publică nu găzduieşte cel puţin o maşină scoasă la vânzare?!  Dacă găsiţi vreuna în oraş e lucru mare. În condiţiile în care parcările din centru, că astea sunt cel mai folosite, sunt ocupate de autovehicule scoase la vânzare, pe care dintre ele le ridicaţi?! 
Nu vorbim aici despre zona Bisericii Domneşti, zona care s-a transformat, practic, în târg de maşini. Ziarul nostru a scris în repetate rânduri despre acest lucru, cititorii noştri ne-au trimis poze şi texte în care îşi exprimau indignarea pentru ceea ce se întâmplă lângă un monument de o valoare inestimabilă, noi am întrebat pe la primărie, pe la consilieri, pe la Urbanism, am făcut sondaje de stradă, am sunat la numerele de telefon de pe maşini, l-am întrebat pe şeful Transporturilor din oraş, ce mai, am muncit mai abitir ca dom Nae Păunescu. Degeaba. Nimeni nu face nimic. Mă întreb, în cazul unei astfel de atitudini sfidătoare, ce mai trebuie făcut. Să încercăm un referendum, noi, cetăţenii?! Să ieşim pe stradă, să rupem afişele, să mutăm maşinile?! Sau să luăm măsuri cu cei care nu-şi fac treaba pentru care sunt plătiţi… Grea decizie. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email