Știai că poți să îți încarci telefonul la TV? 5 trucuri pentru electronice care vor schimba modul în care le folosești

Trăim în era tehnologiei. În fiecare zi, pe lângă idei noi și revoluționare, se lansează produse care au menirea de a ne face viața mai ușoară, mai distractivă sau mai productivă. Dispozitivele electronice sunt printre cele mai frecvente în topul obiectelor pe care oamenii le consideră azi absolut necesare. Totuși, de cele mai multe ori, acestea pot fi folosite mult mai eficient, sau în scopuri nebănuite. Cei mai curioși și ingenioși dintre noi au descoperit aceste moduri, iar noi ți le prezentăm ție. Iată mai jos 5 trucuri electronice de care habar nu aveai.

Trucul 1: Mai multă baterie


De multe ori, prețurile la telefoanele mobile sunt foarte mult influențate de capacitatea bateriei. Totuși, pentru majoritatea dintre noi, un telefon de câteva mii de lei cu o baterie de capacitate mare, nu este o opțiune realistă. Din fericire, există un truc care te poate ajuta să ai mai multă baterie în situațiile limită, indiferent ce telefon deții.

Dacă tocmai ai realizat că bateria telefonului este pe punctul de a se termina, dar ești la muncă sau în alt loc în care nu ai un încărcător, îi poți prelungi durata. Dacă aceasta este detașabilă, scoate bateria și pune-o în congelator, apoi permite-i să ajungă la temperatura camerei înainte de a o pune în telefon din nou. Temperatura scăzută va împiedica bateria să piardă din energie înainte de a o folosi, astfel câștigi câteva minute prețioase de vorbit la telefon.

Trucul 2: Semnal TV bruiat

Dacă imaginea de la televizorul tău este bruiată, aceasta ar putea fi cauzată de interferențe. Pentru a remedia problema, pune o folie de aluminiu între televizor și alte electronice din apropiere, cum ar fi DVD Player-ul sau decodorul. Dacă acestea sunt poziționate una peste alta, acest truc va face să dispară liniile bruiate.

Dacă problema continuă, acesta ar putea fi un bun indiciu că ai nevoie de un televizor nou. Daca intri pe site, poti sa vezi aici toate televizoarele care nu îți vor face astfel de probleme.

Trucul 3: Folosește carduri de memorie pentru a extinde spațiul de stocare

Nu este niciun secret faptul că multe laptopuri performante de azi nu mai sunt dotate cu HDD ci cu un SSD, un sistem de stocare care face laptopul să funcționeze mult mai rapid și fluid. Obstacolul de care te lovești este însă, este acela că acestea sunt mai scumpe. Cu cât SSD-ul este mai mare, cu atât crește prețul laptopului, iar diferența de preț poate fi uriașă între unul cu capacitate de stocare de 128 GB și unul cu 512 GB.

În aceste condiții, ai putea fi descurajat să cumperi varianta cu mai puțin spațiu de stocare, gândindu-te că acesta nu este suficient. În realitate însă, dacă laptopul este dotat cu un slot pentru cardul de memorie și un port USB, poți stoca până la 128 GB pe un card de SDXC sau microSDXC, și încă 128 GB pe un stick de memorie. Asta ar face ca investiția ta să merite.

Trucul 4: Un nou scop pentru televizor

Una din cele mai frustrante situații cu care te-ai putea confrunta este faptul de a uita încărcătorul telefonului atunci când călătorești. Ce poți face atunci? Majoritatea televizoarelor din hoteluri sunt dotate cu un mic port USB. Dacă ai un cablu USB la tine, dar nu și o priză, poți pur și simplu să atașezi telefonul la TV și să îl lași la încărcat. 

Trucul 5: Mai multă cerneală pentru imprimantă

Încerci să scoți ceva la imprimantă, dar tocmai ai rămas fără cerneală. Această soluție te va scuti de un drum la magazin. Scoate cartușul, apoi încălzește-l folosind un uscător de păr setat pe o temperatură mare. De îndată ce se va încălzi, îl poți pune înapoi în imprimantă. Căldura topește cerneala de pe pereții cartușului, de cele multe ori aceasta fiind suficientă pentru ca tu să îți poți termina treaba.

Daca folosesti aceste device-uri, poti profita de “trucurile” de mai sus pentru a-ti usura viata de zi cu zi. In felul acesta, poti simplifica o parte din procesele zilnice sau treburile pe care le ai de facut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email