Sătenii din Tigveni şi Corbi au diplome europene

În sala multifuncţională a Muzeului Municipal s-a desfăşurat ieri o conferinţă organizată cu ocazia finalizării fazei de implementare a proiectului „Revitalizarea şi dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale în zona Argeşului, prin implicarea populaţiei rurale în viaţa comunităţilor locale”. Parteneri în acest proiect sunt Argcoms Socom Curtea de Argeş, Asociaţia de Dezvoltare Economico Socială, Primăria comunei Corbi şi Primăria comunei Tigveni.
La eveniment au fost prezenţi Sandu Nichita, preşedinte Argcoms, Doru Slătineanu, primar comuna Tigveni, Mihai Ungurenuş, primar comuna Corbi, consilieri judeţeni, reprezentanţii ai Consiliului Local, dar şi alţi invitaţi, care au participat la implementarea acestui proiect. „Au trecut 18 luni de când am început să lucrăm la acest proiect împreună cu partenerii noştri. Obiectivul a fost acela de a califica forţa de muncă disponibilă din comunele Tigveni şi Corbi în anumite meserii şi meşteşuguri cum ar fi tricotatul, împletitori sau prelucrarea ceramicii. Scopul proiectului a fost inserţia şi reinserţia forţei de muncă. Am avut rezultate pozitive şi chiar am depăşit numărul de cursanţi stabilit iniţial. Vrem să reuşim să îi integrăm pe aceşti oameni pe piaţa muncii. Acum ei au diplome recunoscute oriunde în Europa”, a spus Sandu Nichita.
Expoziţie de obiecte realizate de cursanţi în cadrul proiectului
Primarii celor două comune, care au participat la acest proiect, au ţinut să le mulţumească organizatorilor pentru tot ceea ce au realizat pentru comunităţile locale. „Îi mulţumesc domnului manager Sandu Nichita pentru că ne-a cooptat în acest proiect. Faptul că oamenii au dorit să se perfecţioneze într-o meserie pe care o practicau de mult este un lucru bun. Pe viitor acest lucru se poate transforma într-un ban mai bun şi într-o viaţă mai bună”, a spus Doru Slătineanu. „Îi mulţumesc domnului Sandu Nichita pentru că am făcut parte din acest proiect, care a contribuit le dezvoltarea comunei noastre. Noi am profitat de specialiştii dânsului care ne-au perfecţionat în aceste meserii”, a declarat Mihai Ungurenuş. Cu ocazia finalizării fazei de implementare a proiectului a fost vernisată şi o expoziţie de produse realizate de către cursanţi. Evenimentul s-a încheiat cu un program artistic susţinut de grupul folcloric „Rapsozii Argeşului” al Centrului de Cultură şi Arte „George Topârceanu” şi formaţia de dansuri „Cununiţa” de la Clubul Copiilor, coordonată de prof. Mihai Velea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email