La 1 noiembrie 2009, ARGCOMS SOCOM, împreună cu cei trei parteneri ai săi, Primăriile Tigveni şi Corbi, şi Fia-Test Bucureşti, a demarat proiectul „Revitalizarea şi dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale din zona Argeşului prin implicarea populaţiei rurale în viaţa comunităţilor locale”. Finanţarea obţinută pentru acest proiect este de 816.383, bani nerambursabili, 24 de săteni din Corbi şi 25 din Tigveni urmând să fie înscrişi la cele trei cursuri organizate în cele două localităţi. Ieri la Corbi şi astăzi la Tigveni au loc deschiderile festive ale cursurilor.
Proiectul prevede şi acordarea unei mese cursanţilor, astfel încât spaţiile în care se desfăşoară proiectul trebuie să fie potrivite, mai ales că Fondul Social European controlează modul în care a fost pus în practică totul.
WC-ul din fundul curţii, perfect pentru cursanţii din Tigveni?!
La Tigveni au apărut ceva probleme cu spaţiile de curs şi de masă, deşi avizele au fost luate pentru câteva săli potrivite activităţii. „Avem autorizaţii pentru săli de lângă sala de sport. E nevoie de apă curentă, pentru că se lucrează cu lacuri şi cu vopsele”, am aflat de la preşedintele ARGCOMS, Sandu Nichita. Se pară că înţelegerea iniţială nu a fost respectată de administraţia locală de la Tigveni, iar sălile de curs sunt total nepotrivite cursurilor. Sala de curs e într-un pod, WC-ul e în fundul curţii, nu are uşi, şi nu există apă curentă, deşi o firmă de catering livrează prânzul, iar cursanţii lucrează cu materiale care murdăresc mâinile.
„Suntem nevoiţi să ne adresăm autorităţii de management de pe lângă Ministerul Muncii, şi Comisiei de Discriminare. Dacă proiectul nu e pus în practică aşa cum trebuie, doi ani administraţiile locale respective nu mai pot accesa vreun fond”, spune Sandu Nichita. Se pare că pentru edilii de la Tigveni, faptul că rudarii sunt cursanţi a fost de natură să-i facă să se răzgândească vizavi de săli, şi să încalce un acord dat de Consiliul Local al localităţii.
Primarul Doru Slătineanu susţine, însă, altceva. „Am pus la dispoziţie o sală pe care am văruit-o recent. Pentru masă, au un spaţiu de lângă sala de sport, unde sunt două grupuri sanitare”.