Ştefan Dumitrache, membru al Ordinului Cavalerilor Templieri, este noul viceprimar al municipiului

De vineri, viceprimar la Curtea de Argeş este Ştefan Dumitrache, consilier local ales pe listele PSD. Ce-i drept a fost nevoie să se voteze de două ori ca să strângă numărul de voturi necesare, dar într-un final a reuşit după ce 10 dintre colegii săi din Consiliul Local l-au ales să fie viceprimar.

Vineri a avut loc prima şedinţă extraordinară a noului Consiliu Local.  Pe ordinea de zi au fost trei proiecte – alegerea preşedintelui de şedinţă, alegerea viceprimarului şi stabilirea componenţei comisiilor de specialitate ale Consiliului Local. Preşedinte de şedinţă a fost ales Ştefan Dumitrache, după care s-a trecut la propuneri pentru funcţia de viceprimar. Au fost trei – Ştefan DUmitrache, Bogdan Marina şi Dan Petrescu. Votaseră secret aproape toţi consilierii când Ion Şerban a mai cerut un buletin, l-a rupt pe cel pe care îl primise, şi a mai votat încă o dată fără să spună de ce. „Dacă nici atât nu sunteţi în stare…ce să mai vorbim!”, l-a apostrofat primarul Panţurescu pe Ion Şerban, colegul său de partid.

Deşi lucrurile păreau aranjate la începutul şedinţei, s-a constatat că nicio propunere nu avea numărul suficient de voturi – Dumitrache a avut 9 voturi, Marina 7 iar Dan Petrescu 2. S-a votat din nou iar Ştefan Dumitrache a câştigat cursa cu 10 voturi, deci la limită, în timp ce Bogdan Marina a avut tot 7, două voturi fiind anulate. „Vă mulţumesc pentru încredere”, a spus scurt Ştefan Dumitrache. În perioada următoare primarul va trebui să-i delege viceprimarului atribuţiile.

Cine este Ştefan Dumitrache

Inginer şi istoric, Ştefan Dumitrache este membru al Ordinului Cavalerilor Templieri, grupare care a apărut în anul 1119, era condusă de Hugues de Payenne şi avea ca scop protecţia pelerinilor faţă de tâlhari. În România, prima filială a Cavalerilor Templieri a apărut în anul 2003. „La noi în ţară denumirea este Marele Priorat Magistral al României şi este condus de Cavaler Mare Cruce Dan Vasiliu. Astăzi, templierii apără Crucea prin cuvânt, ei asumându-şi rolul de apostoli laici ai liturghiei după liturghie. Principalele obiective sunt acţiunile caritabile, dar şi cele de restaurare a monumentelor importante din ţară, un bun exemplu fiind Cetatea Alba Iulia, unde rolul templierilor a fost deosebit”, ne spunea în 2010 Ştefan Dumitrache. Acesta face parte din Comanderia „Andrei Şaguna”, din Feldioara, judeţul Braşov, al cărei comandant este dr. Dan Dumitrache, fratele său.

Componenţa comisiilor de specialitate

Consiliul Local Curtea de Argeş are cinci comisii de specialitate, iar vineri s-a stabilit şi componenţa acestora. Astfel, din  Comisia  economică financiară fac parte Ana Răduţu, Loredana Stancu şi Ştefan Dumitrache, din partea PSD, Mădălin Marinescu, de la PNL, şi Ovidiu Bucur de la USR PLUS. Din  Comisia de urbanism, amenajare a teritoriului şi protecţia mediului, fac parte Marius Deaconu, Viorel Popescu şi Florian Badea de la PSD, Ionel Păunescu de la PRO România şi Cătălin Tiţa de la PMP. Din Comisia de comerţ şi servicii publice fac parte Ionuţ Andrei de la PSD, Doru Georgescu de la PNL şi Mihai Nicodim de la USR PLUS. Din Comisia de învăţământ, sănătate şi familie, muncă şi protecţie socială, protecţia copilului, cultură şi arte fac parte Cristian Mitrofan şi Marius Moisescu de la PNL şi Bogdan Marina de la USR PLUS, iar din Comisia jurídică şi de disciplină fac parte Ion Şerban şi Răzvan Bădescu de la PSD şi Dan Petrescu de la PMP.

Săptămâna aceasta e posibil să aibă loc încă o şedinţă la care să fie votată rectificarea bugetului local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email