Staţiile transportului local, blocate de autoturisme

Staţiile transportului în comun de la Curtea de Argeş sunt orice, numai staţii în care microbuzele trebuie să oprească iar călătorii să aştepte civilizat, nu. Nemulţumiri sunt din toate părţile.

Şoferii microbuzelor maxi – taxi sunt nemulţumiţi de faptul că alţi conducători auto îşi parchează autoturismele în staţiile destinate transportului public de persoane. Majoritatea staţiilor din municipiu sunt ocupate de alte maşini. „Nu se mai ţine cont de nimic în oraşul acesta. Parcă nu mai există reguli de circulaţie. Fiecare parchează maşina unde vrea. Noi nu mai avem unde cum să intrăm cu maşina în staţie pentru că sunt alte maşini acolo. Lumea ne înjură pe noi că blocăm traficul, dar nu avem ce să facem. În fiecare zi ne certăm cu alţi şoferi din această cauză”, spune unul dintre şoferii microbuzelor maxi – taxi. O staţie cu astfel de probleme, este cea din apropierea Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă”. Aici şoferii sunt obligaţi să oprească chiar în stradă.

„Mai ales acum, după ce a început şcoala, staţia este mereu plină. Vin foarte mulţi elevi cu maşinile la şcoală şi le lasă aici. Şi aici este rău pentru că se formează o coloană destul de mare pentru că şoferii merg încet în zona trecerii de pietoni. Ne claxonează toţi şi ne înjură de parcă ar fi vina noastră.  Ar trebui mai multe locuri de parcare în oraşul acesta”, spune Bogdan, un alt şofer de microbuz.

„Nu sunt locuri de parcare!”

De partea cealaltă, cei care parchează maşinile în zona staţiei spun că nu au unde să le lase, din cauza numărului redus de locuri de parcare din zonă. „Da, eu recunosc că mai las maşina în staţie, pentru că nu am unde să o duc. Sunt multe maşini şi locuri de parcare puţine. Ştiu că este interzis să las maşina în staţia de maxi – taxi, dar nu  avem nici noi ce să facem”, ne spune unul dintre şoferii care a parcat maşina în staţia destinată transportului public de persoane.

Nu doar la „Vlaicu” sunt probleme. La intrarea pe Bulevard, unde sunt cele mai fiţoase cârciumi din oraş, staţia de autobuz este veşnic plină de autoturisme sau de maşini de marfă.

Problema staţiilor transportului în comun  ocupate de maşini a fost ridicată şi în multe dintre şedinţele de Consiliu Local. Aleşii s-au plâns că Poliţia nu-şi face treaba şi au spus că ar fi nevoie de o poliţie locală. Consilierii au ridicat şi problema locurilor unde aşteaptă călătorii, unele transformate în aprozaruri, altele într-un  focar de infecţie, dar nimic bun nu s-a întâmplat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email