Staţie de transfer în loc de groapă de gunoi

Ieri, în sala de şedinţe a Primăriei municipiului Curtea de Argeş, s-a desfăşurat prima conferinţă de informare publică în cadrul proiectului „Managementul Integrat al Deşeurilor Solide în judeţul Argeş”. La eveniment au participat Cristian Mitrofan, viceprimarul municipiului, Aurelian Gheorghe, managerul unităţii de implementare a proiectului, reprezentanţii ai administraţiilor locale din comunele arondate municipiului nostru, dar şi mai mulţi funcţionari publici din cadrul Primăriei Curtea de Argeş.
Proiectul se derulează pe o perioadă de 44 de luni şi are o valoare eligibilă totală de 69.818.367 lei, fără TVA, din care 55.854.694 lei reprezintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
„Întâlnirea a fost prilejuită de lansarea campaniei de informare, sensibilizare şi conştientizare a populaţiei din aria proiectului care se derulează în zona municipiului Curtea de Argeş şi a localităţii Domneşti. Proiectul şi-a propus să rezolve problema deşeurilor solide în întregul judeţ. Finanţarea a fost realizată în doua etape: etapa I
din fonduri ISPA cu obiective care au fost realizate la sfârşitul anului 2011 şi etapa a doua, finanţată din Fondul European de Dezvoltare Regională, bugetul de stat şi contribuţia locală, care rezolvă probleme din zona de nord – vest şi zona de sud judeţului Argeş. La etapa a doua ne aflăm în plină desfăşurare. S-a eliberat documentaţia pentru licitaţie şi vom avea trei contracte de lucrări, dintre care două sunt deja semnate. Contractul principal de lucrări, unde sunt cuprinse lucrările din zona Curtea de Argeş, se află deja în faza de evaluare a ofertelor. Sperăm ca în timp scurt să fie stabilit câştigătorul şi să nu fie contestaţii care să ne întârzie prea mult. Din experienţa pe care o avem cu lucrările din etapa I sperăm ca în primăvară să înceapă lucrările. Se va închide groapa de gunoi de la intrarea în municipiu şi se va realiza o nouă staţie de transfer pentru zona Curtea de Argeş”, a de declarat Aurelian Gheorghe.
Ce investiţii se vor realiza
Investiţiile ce se vor realiza în cadrul proiectului vizează lucrări de infrastructură, instalaţii şi echipamente, precum şi servicii de asistenţă tehnică. Potrivit unui comunicat de presă, acestea constau în depozitarea separată temporară într-un sistem mixt, colectarea selectivă a deşeurilor, implementarea a două noi staţii de transfer la Curtea de Argeş şi Costeşti, implementarea a două puncte verzi de colectare şi a doua noi staţii de compostare, extinderea staţiei de sortare şi construcţia Celulei 2 de la Depozitul Albota pentru depozitarea finală, închiderea depozitului de la Curtea de Argeş, relocarea şi remedierea depozitului de la Costeşti. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email