Staţie de epurare de 23 de milioane la Curtea de Argeş

Municipiul Curtea de Argeş va avea o staţie de epurare în valoare de 23 de milioane de lei. O mică parte din bani vine din bugetul local, dar cel care plăteşte cel mai mult este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Investiţia este începută de anul trecut, dar acum au fost actualizate costurile.

La Curtea de Argeş este în curs de implementare o investiţie foarte importantă pentru cetăţeni, o staţie de tratare a apei cu treaptă mecanică, biologică şi terţiară şi cu instalaţie de primire vidanjă epurare în valoare de 23 de milioane de lei. Investiţia se face cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, o mică parte din sumă urmând să fie suportată de  Primărie. Consilierii locali au aprobat zilele trecute actualizarea sumelor necesare construirii staţiei de epurare.

„Ne-au cerut cei de la Minister să aprobăm o hotărâre de Consiliu Local prin care să actualizăm sumele cu noul TVA, ca să putem merge mai departe cu proiectul”; a spus primarul Nicolae Diaconu.

Noile sume sunt mai mici decât cele prevăzute iniţial pentru amenajarea staţiei de epurare la Curtea de Argeş.

 

Durata realizării investiţiei este de 30 de luni. Bugetul local va suporta cheltuielile pentru obţinerea şi amenajarea terenului, cele făcute cu studiile de fezabilitate şi cu documentaţiile de avizare, precum şi celelalte costuri necesare obţinerii avizelor şi autorizaţiilor, cheltuielile conexe organizării de şantier, comisioane, taxe, costuri credite, cheltuielile pentru probele tehnologice, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email