Staţia de la Valea Sasului – distrusă de lucrările de la Băiculeşti


De aproape un an de zile cei care locuiesc în cartierul  Valea Sasului se confruntă cu aceeaşi problemă: staţia unde ar trebui să aştepte maşinile de transport local a devenit impracticabilă. Oamenii povestesc că totul a început în luna decembrie a anului 2008, atunci când comuna Băiculeşti s-a branşat la conducta de apă a municipiului nostru, iar săpăturile au fost făcute chiar în zona staţiei de maxi taxi. Firma care a efectuat întreaga lucrare era plătită şi să aducă strada la stadiul iniţial, însă nimeni nu a mai ţinut cont şi de acest aspect.

Firma care trebuia să repare strada a „uitat” mormanele de pământ în staţie

Firma respectivă s-a văzut cu banii în buzunar şi, la încheierea lucrărilor, angajaţii au strâns utilajele şi au plecat, iar cei care stau în cartierul Valea Sasului au rămas cu mormane de pământ, fix în staţia de maxi taxi. “Am verificat, şi în autorizaţia de construcţie este specificat foarte clar că trebuie să refacă staţia aşa cum a fost iniţial”, spune consilierul Ştefan Dumitrache. Au urmat mai multe adrese către primăria din Băiculeşti, însă fără nici un rezultat. Între timp, cu riscul de a fi accidentaţi, argeşenii erau nevoiţi să aştepte maşinile de transport local, în staţia Peco din zonă. “Mai ales când ploua, nu puteai să te apropii de staţie. Oricât de încet ar fi trecut maşinile, noroiul ajungea pe hainele noastre. Luni de zile, am luat copii de mână şi am aşteptat maxi taxi printre maşini, în staţia Peco”, povestesc supăraţi oamenii.

Băiculeştiul s-a ales cu apă potabilă, cei din Curtea de Argeş cu mocirla

Cu alte cuvinte, la finalul lucrărilor, primăria Băiculeşti s-a ales cu investiţia făcută, iar locuitorii din municipiu cu noroiul din urma săpăturilor. “Firma Iptanarg a încasat bani pentru lucrare şi pentru repararea staţiei. Era în sarcina lor să repare ce au stricat! Am fost somaţi de atâtea ori, însă nu pare să se întâmple nimic”, explică Ştefan Dumitrache. Pentru că sesizările făcute de primăria Curtea de Argeş nu au dat rezultate, angajaţii SPGC au venit până la urmă cu tractoarele şi au ridicat mormanele de pământ, pe banii argeşenilor. Însă şi aşa, situaţia a fost rezolvată numai pe jumătate. “E adevărat că am scăpat de noroi, dar staţia şi trotuarul erau asfaltate. Acum a rămas cu pământ pe jos şi la fiecare ploaie avem parte de mocirlă”, explică cei care locuiesc în cartier.

Povestea se va repeta şi la racordarea la reţeaua de gaz metan?

Nemulţumirile celor din Valea Sasului sunt şi mai mari, mai ales că recent în zonă primăria Băiculeşti a demarat alte lucrări, de această dată pentru racordarea la reţeaua de gaz metan. Oamenii se tem că situaţia se va repeta şi, încă o dată, locuitorii din Băiculeşti se vor racorda la utilităţi, iar cei din Curtea de Argeş vor rămâne cu şanţuri neastupate. “Am mari reţineri cu privire la cum se vor derula lucrările! Pentru racordarea la reţeaua de apă, primăria Băiculeşti ne-a lăsat cu staţia distrusă şi trotuarul prăpădit. Au dovedit că nu sunt serioşi şi puţin le pasă de ce lasă în urma lor! Propun să nu le dăm acordul decât după ce repară ce au stricat atunci când au săpat pentru racordarea la reţeaua de apă”, a cerut consilierul Ştefan Dumitrache în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului local. Se pare însă că aprobările au fost deja date, iar lucrările de branşare a cetăţenilor din Băiculeşti la reţeaua de gaz metan a municipiului au început de câteva zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email