Stadionul municipal, singurul loc în care argeşenii pot face sport gratis

Seara, stadionul municipal e plin de alergători. Şi ziua se încumetă câte un sportiv să facă ture pe stadion, dar seara sunt zeci de persoane acolo.

„E mult mai bine să alergăm aici decât să mergem la sala de fitness. Vara aşa facem, ne mutăm la stadion, iar la sală mergem când plouă, ninge sau e frig afară”, ne-a mărturisit un domn care susţinea ca a dat deja 10 ture de stadion. Dacă prin alte oraşe mai sunt aparate de fitness prin parcuri, aşa cum e la Piteşti, la Curtea de Argeş singurul sport pe care şi-l permite toată lumea e alergatul pe stadion.

Sportivii nu au voie pe gazon, asta scrie pe multe afişe lipite peste tot, dar pot să fugă liniştiţi pe marginea lui, pe beton, şi asta fac. „Vin de câţiva ani în fiecare primăvară aici, pe stadion, la alergat. Din an în an sunt mai multe persoane care vin, asta e un lucru bun, cred.  Am remarcat în timp degradarea stadionului, a băncilor din tribune şi a gazonului. Acum câţiva ani îţi era milă să calci pe el, era perfect tuns, udat. Acum pare să fie o iarbă cosită, dar cine ştie, poate nu îmi dau eu seama că e acelaşi gazon”, ne-a spus un cetăţean.

Ncicio urmă din gazonul lui Lazăr

Omul are dreptate, gazonul nu mai are nicio legătură cu cel pe care l-a plantat firma lui Benone Lazăr pe vremea când la Curtea de Argeş exista echipa de fotbal Internaţional. De fapt, stadionul nu mai e al nimănui, căci nimeni nu are contract de administrare. Curăţenie fac cei de la societatea de salubritate, deşi nu au contract pentru asta, şi, probabil, nici nu taie factură Primăriei pentru aceste servicii. Starea de degradare se vede peste tot – de la băncile de care vorbea cetăţeanul de mai sus, la iarba care nici verde nu mai e peste tot.

Argeşenii se bucură însă că pot să alerge fără să plătească ceva cuiva. Chiar dacă betonul e spart pe alocuri, iarba de pe margine e mare, şi ca să poată intra pe stadion trebuie să treacă printr-un gard, bucuria de a face sport gratis nu le-o răpeşte nimeni.

Reprezentanţii administraţiei publice locale au depus la Compania Naţională de Investiţii (CNI), la sfârşitul anului trecut,  documentaţia pentru reabilitarea stadionului municipal, ne spunea în decembrie primarul Constantin Panţurescu. Prin acest proiect va fi refăcut gazonul, vor fi reabilitate tribunele, vestiarele, nocturna, etc. „Stadionul va avea 5000 de locuri în tribune. În acest fel, vom avea două stadioane sintetice, stadionul mare şi cel de lângă el”, spunea edilul atunci. Niciun răspuns nu a venit însă până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email