Stadionul municipal, locul preferat al argeşenilor cărora le place să alerge

A venit vara, iar seara stadionul municipal e plin de alergători. Şi ziua se încumetă câte un sportiv să facă ture pe stadion, dar seara sunt zeci de persoane acolo.

„E mult mai bine să alergăm aici decât să mergem la sala de fitness. Vara aşa facem, ne mutăm la stadion, iar la sală mergem când plouă, ninge sau e frig afară”, ne-a mărturisit un domn care susţinea ca a dat deja 10 ture de stadion. Sunt aparate de fitness şi în părculeţul de lângă stadion, dar cei mai mulţi preferă  alergarea pe pista betonată.

Sportivii nu au voie pe gazon, asta scrie pe multe afişe lipite peste tot, dar pot să fugă liniştiţi pe marginea lui, şi asta fac. „Vin de câţiva ani în fiecare primăvară şi vară aici, pe stadion, la alergat. Din an în an sunt mai multe persoane care vin, asta e un lucru bun, cred.  Am remarcat în timp degradarea stadionului, a băncilor din tribune şi a gazonului. Acum câţiva ani îţi era milă să calci pe el, era perfect tuns, udat. Acum pare să fie o iarbă cosită, dar cine ştie, poate nu îmi dau eu seama că e acelaşi gazon”, ne-a spus un cetăţean.

500 de scaune de la stadioanele din Bucureşti

Omul are dreptate, gazonul nu mai are nicio legătură cu cel pe care l-a plantat firma lui Benone Lazăr pe vremea când la Curtea de Argeş exista echipa de fotbal Internaţional. Acum, stadionul se află în administrarea Serviciului Public de Gospodărie Comunală care tunde iarba şi are grijă de el.

Stadionul va intra într-un proces de modernizare, pentru că municipiul are o echipă de fotbal care evoluează deocamdată în liga a patra, cu şanse mari de promovare. Primul pas în acest sens a fost făcut anul trecut, când la Curtea de Argeş a ajuns un camion cu 500 de scaune de la stadionul Giuleşti, scaune care au fost montate în tribune.

Sportivii de la stadion nu se uită însă la scaunele albe, ci dau ture, câte poate fiecare. Adolescenţii sunt însă, atraşi de tribune. Se adună în grupuri mici şi pun ţara la cale acolo, departe de ochii părinţilor ori ai vreunui curios. Din când în când „petrecerea” e stricată de un individ care pretinde că a fi angajat al Primăriei şi care îi fugăreşte şi pe cei care intră cu bicicleta pe stadion.

Argeşenii se bucură însă că pot să alerge fără să plătească ceva cuiva, pentru că bucuria de a face sport gratis nu le-o răpeşte nimeni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email