Stadionul de la Curtea de Argeş va fi gata în doi ani

Patronul Benone Lazăr are ambiţii mari cu echipa de fotbal din oraşul Basarabilor şi a celebrei Mănăstiri. Om care a reuşit în afaceri plecând de jos, Benone Lazăr a reuşit şi în fotbal să menţină echipa în Liga I la prima participare în fotbalul de

elită al României. Şi pentru a aduce acasă pe F.C. Internaţional Curtea de Argeş, patronul argeşean a început un proiect îndrăzneţ şi costisitor, mai ales pe aceste vremuri de criză. La Curtea de Argeş va fi un stadion modern şi cochet, în stil occidental. „Lucrările au început deja anul trecut, dar pentru că investiţia costă peste 12 milioane de euro, va mai dura aproximativ doi ani”, spunea preşedintele executiv al clubului, George Pirnea.

 

Trei terenuri şi mini hotelul sunt date în folosinţă

Primul pas a fost făcut cu gazonul de la actualul stadion. Firma care l-a executat este a lui Marian Oprişan, cel care a făcut toate terenurile din România. Şi la ora actuală, gazonul stadionului din Curtea de Argeş este printre cele mai bune din ţară. La Valea Iaşului s-au făcut trei terenuri gazonate, tot de firma lui Oprişan, şi se va mai face un teren sintetic de dimensiunile unui teren normal. Cele trei terenuri au fost date în folosinţă la mijlocul lunii aprilie, şi lotul Interului de România s-a pregătit în mare parte acolo. În apropierea terenurilor de la Valea Iaşului s-a dat deja în folosinţă un mini-hotel cu 16 camere, cantină, sală de mese, şi sală de forţă. În scurt timp, vestiarele vor fi şi ele gata.

Se caută un partener investitor

„Pentru a construi acest stadion la Curtea de Argeş, avem nevoie să găsim un partener care să investească alături de noi. Stadionul va costa peste 12 milioane de euro şi, cu toate eforturile noastre financiare, nu le putem acoperi”, spunea Benone Lazăr. Din cauza crizei financiare de care a fost lovită întreaga lume, fonduri europene nu se mai dau deocamdată pentru construcţia stadionului. „Noi vom face întreaga construcţie metalică a stadionului, şi sperăm ca totul să fie gata în vara sau toamna anului 2012”, mai spunea Benone Lazăr. Pentru ediţia de campionat 2010 – 2011, F.C. Internaţional Curtea de Argeş va juca tot pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Piteşti.

Va fi un stadion occidental

Proiectul noului stadion din Curtea de Argeş a fost executat de un tânăr arhitect argeşean. După ce văzut proiectul, patronul Interului de România, Benone Lazăr, a fost entuziasmat de ce proiect. Stadionul va avea instalaţie de nocturnă la fel cum au majoritatea celebrelor arene din Europa: cu reflectoarele instalate pe marginea superioară a acoperişului tribunelor! În final, stadionul de la Curtea de Argeş va avea peste 8.000 de locuri, toate pe scaune. 14 camere de luat vederi vor împânzi stadionul, iar la porţi vor fi turnicheţi, adică toate cerinţele UEFA şi FIFA vor fi îndeplinite.  
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email