Spitalul scoate la concurs 10 posturi de medici

Spitalul Municipal Curtea de Argeş  scoate la concurs  mai multe posturi de medici, după cum urmează – un post de medic specialist, specialitatea medicină internă ; un post de medic specialist, specialitatea chirurgie generală;  un post de medic specialist, specialitatea pediatrie;  un post de medic specialist, specialitatea obstetrică ginecologie; două posturi de medic specialist, specialitatea medicină de urgență; un post de medic primar, specialitatea epidemiologie;  un post de medic specialist, specialitatea psihiatrie; un post de medic specialist, specialitate medicină fizică și de reabilitare; un post de medic rezident aflat în ultimul an de pregătire, confirmat în specialitatea ORL.

Managerul unităţii spitaliceşti, Viorel Popescu, spune că pe unele dintre aceste posturi lucrează deja medici, dar vor ieşi la pensie. Medicii care vor să-şi prelungească activitatea după ce s-au pensionat trebuie să aibă un PFA (Persoană Fizică Autorizată – n.a.) care să încheie contract cu Spitalul, aşa îi obligă Casa de Asigurări, cea care ne obligă şi să anunţăm concurs. Dacă se prezintă mai mulţi pe un post, e concurs, dacă nu, medicii pensionari îşi prelungesc activitatea şi lucrează pe PFA”, ne-a spus Viorel Popescu.

Chiar dacă doctorii care ies la pensie rămân pe post, Spitalul tot mai are nevoie de un epidemiolog, de un ORL-ist, de un psihiatru, etc. Posibilitatea ca specialişti de acest fel să vină la Curtea de Argeş este, însă, mică, recunoaşte directorul. Spre exemplu, epidemiologi sunt trei în tot judeţul, deci e greu de crezut că va veni cineva la noi”, afirmă acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email