Spitalul Municipal va fi dotat cu RMN

În curând, pacienţii care vor ajunge la Spitalul Municipal, vor beneficia de condiţii mult mai bune, asigură primarul Nicolae Diaconu. Edilul şef spune că, prin investiţii potrivite se pot face economii importante, iar primul pas îl reprezintă achiziţionarea unui RMN. „Trebuie să găsim soluţii pentru a avea aparatură cât mai performantă şi să oferim pacienţilor condiţii moderne în saloane”, a explicat primarul. Iar un prim pas către eficientizarea actului medical îl reprezintă diagnosticarea rapidă a pacienţilor. În acest mod, zilele de spitalizare ar fi mult mai puţine iar cheltuielile ar fi reduse substanţial. „Ne gândim la achiziţionarea unui RMN pentru că în acest mod investigarea pacienţilor ar fi foarte rapidă. Aplicarea unui tratament la timp ar însemna reducerea zilelor de spitalizare şi implicit reducerea cheltuielilor”, adaugă edilul. O zi de spitalizare pentru un pacient poate să ducă şi la 1.000 de lei pe zi.
Jumătate din personal e medical, restul sunt brancardieri, infirmiere sau personal de întreţinere
Pentru ca spitalul să ofere condiţii cât mai bune pacienţilor, este nevoie ca managerul Ionela Dăneţ să caute soluţii pentru a împărţi cât mai eficient fondurile existente. „Pentru a avea performanţă, şi mă refer la asigurarea unui confort sporit în clădire şi mai ales în saloane, asta nu se pot obţine în afara unui management profesionist, care să caute soluţii şi să se implice şi în obţinerea de ajutoare şi fonduri suplimentare pentru medicamente şi dotare în echipament performant. În plus, am solicitat situaţia încadrărilor salariaţilor, pentru că avem informaţii potrivit cărora personalul medical reprezintă aproximativ 50% din total, restul fiind brancardieri, infirmiere sau personal de întreţinere. Trebuie făcută o analiză pragmatică şi utilă pentru dimensionarea posturilor utile, indispensabile pentru creşterea calităţii actului medical”, spune primarul.
„Nu mergeţi la spital pentru orice problemă! Treceţi mai întâi pe la medicii de familie!””
De asemenea, medicii de familie vor fi sfătuiţi să discute cu pacienţii şi să le explice că nu pentru orice problemă trebuie să se ducă direct la spital. „Probabil dacă s-ar lucra mai mult pe prevenirea unor afecţiunii medicale, lucrurile ar fi mult mai simple. Sau dacă argeşenii la primele simptome ale bolii ar merge mai întâi la medicul de familie şi ar urma tratament corespunzător, lucrurile ar fi mult mai simple. Nu am mai avea atâtea internări”, a încheiat edilul şef.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email