„Spitalul Municipal are datorii foarte mari!”

Deşi postul de director economic al Spitalului e vacant, cea care a ocupat această funcţie, L. Laită, a venit la şedinţa de Consiliu Local de joi ca să prezinte o informare cu privire la situaţia financiară a instituţiei. Laită ţine contabilitatea Spitalului prin firma sa.

„Spitalul are o datorie foarte mare la bugetul de stat şi la furnizori.90% din finanţare vine de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), iar banii au fost mai puţini – 14,3 milioane în 2018, 15,4 milioane în 2019 şi 14,3 milioane în 2020”, a spus aceasta. Spitalul de la Curtea de Argeş nu a fost spital Covid, dar s-au făcut cheltuieli, a spus şi doctorul Florian Badea, consilier local şi manager al Spitalului.

Cristian Mitrofan, director al CAS Argeş, şi el consilier local, a spus că „sunt 391 de angajaţi şi doar 10% din ei sunt medici. Sunt 235 de paturi la aproape 400 de angajaţi, e nevoie de un echilibru”. El a precizat însă că „primii bani care se dau de la CAS Argeş vin la Curtea de Argeş”.

Un scandal perpetuu

Fostul manager al Spitalului, Viorel Popescu, şi el consilier local, s-a arătat deranjat de întrebările adresate de Bogdan  Marina, consilier USR, care a cerut câteva documente de la Spital şi din care a aflat că sunt 17 muncitori la întreţinere. El i-a cerut lui Popescu să spună unde lucrează aceştia, iar scandalul s-a declanşat rapid.

După cum aţi aflat din ziarul nostru, Bogdan Marina a declarat că „Spitalul s-a transformat într-o fabrică ce numără 17 muncitori pentru întreținere și reparații. Coincidență sau nu, tot atâția beneficiari de ajutoare sociale apți de muncă avem la nivelul orașului.  ATENȚIE Între cei 17 nu se regăsesc cei 4 oameni încadrați ca personal deservire (portari) și cei 5 muncitori liftieri. Cu atâta forță de muncă, Spitalul Municipal ar trebui să fie reconstruit de la zero, totul să fie recondiționat și să arate impecabil. În schimb, în realitate, știm cu toții că nu este așa”.

Fostul manager al Spitalului, Viorel Popescu, a comentat pentru ziarul nostru afirmaţiile lui Bogdan Marina astfel – „Personalul de deservire e format din bucătărese şi spălătorese. Muncitori de întreţinere avem un electrician, un instalator şi încă unul, din păcate doar atât. Trebuie să angajăm urgent un instalator şi un electrician, să scoatem posturile la concurs”, iar concursul pentru cei doi muncitori a fost anunţat deja.

În discuţia de la şedinţa de Consiliu a intervenit şi actualul manager al Spitalului, dr. Florian Badea, care a spus că deşi a primit decizia de pensionare este încă manager. „Datele pe care vi le-am dat erau valabile la 1.01.2021!”, i-a spus acesta lui Bogdan Marina.

Lucrurile nu s-au lămurit, dar reprezentanţii conducerii instituţiei au spus că la şedinţa viitoare Consiliul Local va aproba organigrama Spitalului şi se va vedea câte persoane lucrează şi unde.

În 2020, la şedinţa ordinară a lunii februarie, Consiliul Local a aprobat organigrama Spitalului Municipal. Potrivit acesteia, Spitalul are 411 posturi aprobate prin organigramă, dar 379 sunt ocupate. Din cele 379, 54 sunt medici şi 161 asistenţi medicali, restul posturilor fiind infirmiere, îngrijitoare, personal TESA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email