Primele măsuri în cazul băieţelului mort. Spitalul Curtea de Argeş, amendat cu 10.000 de lei

Direcția de Sănătate Publică Argeș a aplicat primele sancțiuni în cazul copilului de 7 ani decedat în Spitalul Municipal Curtea de Argeș, se arată într-un comunicat remis redacţiei în urmă cu puţin timp din partea Ministerului Sănătăţii.

 “Direcția de Sănătate Publică Argeș a constatat încălcarea prevederilor legale cu privire la managementul de caz, precum și nerespectarea măsurilor și recomandărilor DSP cu privire la transferul pacienților cu boli infecțioase către unități de specialitate.

Astfel, ca o primă măsură, unitatea sanitară a fost sancționată cu 10 000 lei pentru management de caz defectuos, iar cei 2 medici pediatri care au acordat asistență medicală și au urmărit evoluția pacientului au fost suspendați pe perioada cercetărilor.

Verificările DSP vor continua și în zilele următoare.

 

Reamintim că, la cererea ministrului Sănătății începând de ieri, reprezentanții DSP Argeș efectuează o anchetă la Spitalul Municipal Curtea de Argeș în cazul copilului decedat la 24 ore după internare”, precizează documentul citat. La această oră, în faţa Spitalului s-au adunat câteva zeci de persoane în semn de solidaritate cu familia băieţelului mort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email