Spitalele de suport Covid din județ pot relua internările pentru pacienții non-covid

Instituția Prefectului Argeș informează că, din 29 mai, spitalele din județ, folosite pentru tratarea pacienților COVID, pot asigura și asistența medicală pentru pacienții non-COVID-19, în baza unui ordin al ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. Singura condiție pe care unitățile medicale trebuie să o respecte este existența circuitelor funcționale complet separate, fără a fi necesară externarea/transferarea tuturor pacienților internați către alte spitale. De altfel, o parte dintre spitalele din județ (desemnate anterior drept spitale de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2) și-au reluat deja activitatea, cu pacienți non-COVID.

Tratarea pacienților care suferă de alte afecțiuni a fost posibilă în urma Ordinului ministrului Sănătății nr. 961/29 mai 2020. Astfel, conform  ordinului emis de ministrul Nelu Tătaru, “în funcție de evoluția epidemiologică locală, spitalele care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2 pot asigura, cu avizul DSP, asistența medicală și pacienților non-COVID-19 în condițiile existenței circuitelor funcționale complet separate, fără a fi necesară externarea/transferarea tuturor pacienților internați către alte spitale.”

În baza aceluiași ordin, “în funcție de evoluția epidemiologică locală, se pot relua internările și intervențiile chirurgicale programate, precum și activitatea din ambulatorii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email