Spectacol pe Transfăgărăşan


Filmarea emisiunii TOP GEAR a continuat în a doua parte a zilei de ieri pe Transfăgărăşan. De dimineaţă maşinile au fost duse la baza barajului Vidraru, acolo unde cei trei realizatori, Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May, au stat câteva ore cu păturile pe ei, din cauza celor 10 grade care erau afară. Au dat păturile jos, au luat câteva cadre statice, după care au pornit pe Transfăgărăşan.
E greu de realizat o ediţie a emisiunii TOP GEAR, a concluzionat mulţimea de gură cască ce a însoţit echipa de la Vidraru la Bâlea Lac. „Sunt un mare fan al emisiunii, mă uit şi pe net la ce noutăţi apar, aşa că nu putem să ratez ocazia de a-i vedea pe viu, la treabă”, spune Dragoş Fărăoanu. Tânărul a avenit din Curtea de Argeş cu maşina personală, un Logan, pe care l-a turat la maxim încercând să ţină pasul cu bolizii. Nu a fost nevoie de un efort prea mare, întrucât s-a mers pe Transfăgărăşan oarecum la pas, fără excese de viteză, astfel încât lumea să aibă timp să admire peisajul deosebit. „Seamă­nă puţin cu Scoţia zona aceasta”, a spus un membru al echipei, „numai că oamenii sunt altfel, mult mai deschişi”, a adăugat acesta.

Cel mai tare concurs

Între Vidraru şi Bâlea s-au făcut două opriri, prilej pentru protagonişti să iniţieze un concurs tipic emisiunii – care capotă se închide mai repede şi mai bine, în cazul în care apare vreun urs. „Am auzit că ar fi urşi care ies la şosea”, a spus Hammond, amuzat. „Ia să vedem cine scapă mai repede, cine poate să îşi capoteze maşina mai repede şi să fugă”, a râs englezul. Nu s-a precizat cine a câştigat concursul. Cu o seară înainte, grupul a rămas la pensiunea Micuţul Vrăjior, iar lui Richard Hammond i-a plăcut la nebunie ţuica de Argeş, drept pentru care seara, când a plecat spre Vidraru, de la pensiunea din Căpăţâneni, a luat cu el o sticlă cu licoarea de prune. Tot lui, Adrian Popescu i-a cerut un autograf pe cartea pe care o avea, carte scrisă de realizatorul emisiunii. „Sigur, un autograf pe cartea mea, oricând”, i-a spun Richard tânărului.
Cele trei maşini din emisiune au fost însoţite pe tot parcursul de alte două, echipate pentru filmare, precum şi de un van încărcat cu tot felul de scule necesare unei eventuale depanări. Mecanicii de pe această maşină ne-au spus că „totul a decurs ok” şi că „programul e în grafic”. Mai mult chiar, mecanicul venit de la Ferrari, direct de la fabrica din Maranello, s-a declarat încântat de zonă şi a mărtusit că următorul concediu îl va petrece precis în România, la una dintre cabanele de pe Transfăgărăşan.
Britanicii au zâmbit celor care au stat pe marginea şoselei, la Bâlea Lac, au făcut cel mult gesturi de salut către mulţimea de gură cască, dar au refuzat orice declaraţie. De la Bâlea Lac la Bâlea Cascadă au trecut în viteză. A fost vorba despre o cursă de recunoaştere a traseului. Un elicopter a aterizat la Bâlea Lac, urmând să fie folosit pentru filmare.
 Filmarea va continua şi mâine, tot între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email