Spectacol extraordinar în grădina Mănăstirii

Un extraordinar spectacol de muzică şi lumini a avut loc sâmbătă seara în grădina Mănăstirii Curtea de Argeş, şi aproape o mie de oameni au asistat la el. Soprana Marta Cristina Sandu, tenorul Vlad Miriță şi Camerata Argesis, dirijată de maestrul Mădălin Sandu, au făcut ca seara argeşenilor să fie cu adevărat deosebită.
La nouă seara fix, Alex Dima, de la Pro TV, care a mărturisit că este absolvent de seminar teologic, a dat startul uneia dintre cel mai frumoase seri organizate până acum la Curtea de Argeş. ÎPS CAlinic, iniţiatorul evenimentului şi cel care i-a trasat drept sarcină organizarea acestuia aghiotantului său, consilierul Caliopie, le-a urat bun venit iubitorilor muzicii bune, iar muzica a fost cu adevărat bună. Cei doi mari artişti, Marta Sandu şi Vlad Miriţă, au cântat arii din opere, canţonete, toate alese cu grijă astfel încât nimeni să nu se simtă prea puţin informat cu privire la ce se cântă. Din păcate, ploaia a întrerupt prea devreme spectacolul, după două ore. Pe parcursul concertului, pe Mănăstire au fost proiectate lumini multicolore, ce au conferit concertului o atmosferă extraordinară. La finalul grandiosului spectacol, arhiepiscopul Calinic i-a acordat o medalie lui Nicolae Furdui Iancu
Originară din Curtea de Argeş, absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, soprana Marta Cristina Sandu s-a perfecţionat în cadrul master-class-urilor susținute de artiști importanți ca Leontina Văduva, Ionel Pantea, Constantin Zaharia și  Nelly Miricioiu. Repertoriul solistei cuprinde roluri ca:  Musetta din “La Bohème”,  Liu din “Turandot” (Giacomo Puccini), Susanna din “Nunta lui Figaro”, Pamina din “Flautul fermecat (W.A. Mozart), Norina din “Don Pasquale”, Adina din “Elixirul dragostei” (G. Donizetti) etc. Marta Cristina Sandu a strălucit sâmbătă seara în grădina Mănăstirii, încântându-şi concetăţenii şi creând un spectacol cum rar se mai vede la Curtea de Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email