Spectacol de excepţie oferit de actorii Teatrului „Masca”

Actorii Teatrului „Masca” din Bucureşti au prezentat, sâmbătă seara, la Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” din municipiu, piesa „Slugă la doi stăpâni”, în regia maestrului Mihai Mălaimare. Sala de spectacol a instituţiei a fost neîncăpătoare pentru numărul mare de argeşeni care au venit să urmărească piesa. De la eveniment nu a lipsit nici primarul Nicoale Diaconu, care a ţinut să-i mulţumească în mod deosebit regizorului Mihai Mălaimare, pentru că a ales să ofere un spectacol publicului din oraşul Basarabilor. „Vreau să îi mulţumesc maestrului pentru ideea de prezenta aici acest spectacol deosebit, dar şi Consililului Judeţean Argeş pentru sprijinul acordat. Avem un oraş istoric, cu oameni care iubesc cultura şi cărora le-am oferit o surpriză plăcută. Cu siguranţă ne vom mai revedea în viitor cu aceşti actori minunaţi”, a declarat primarul Nicolae Diaconu.
Piesa „Sluga la doi stăpâni” a fost una de-a dreptul senzaţională, plină de dinamism, energie şi umor. Actorii, deşi tineri, au jucat la intensitate maximă acest spectacol şi au oferit publicului o prestaţie excelentă. Argeşenii au aplaudat de mai multe ori pe parcursul spectacolului cele mai amuzante momente, dar şi cântecele live oferite de artişti. La finalul piesei actorii teatrului au fost ovaţionaţi în picioare de argeşeni prezenţi sala de spectacole a Centrului de Cultură şi Arte.
„Ne dorim să colaborăm cu autorităţile locale şi să revenim aici la vară” – INTERVIU CU MAESTRUL MIHAI MĂLAIMARE –
Cum v-a venit ideea de a susţine acest spectacol în municipiul Curtea de Argeş?
– În această perioadă avem în desfăşurare un proiect pilot, organizat cu sprijinul Ministerului Culturii, prin intermediul căruia desfăşurăm un turneu în ţară. Ne bucurăm că avem această posibilitate şi ne dorim ca publicul să fie alături de noi. Am ales să venim la Curtea de Argeş, cu un spectacol deosebit, care a fost cel mai bun din stagiunea de acum doi ani de zile. Ne dorim să colaborăm cu autorităţile locale şi să revenim aici la vară, cu alte spectacole inedite. Îi mulţumesc şi domnului primar pentru condiţiile bune pe care le-am găsit aici. Este o sală deosebită.
Aţi cochetat o perioadă şi cu actoria. Ce ne puteţi spune despre perioada aceea?
– Foarte puţin am avut de-a face cu filmul. Nu am jucat în multe filme, pentru că mi-am îndreptat atenţia către teatru. Însă, acum mă bucur că fiul meu este unul dintre cei mai buni operatori din lume, care în prezent lucrează la Hollywood cu cei mai mari regizori. A lucrat la trei filme chiar cu Coppola.
V-aţi născut la Botoşani, însă acum sunteţi stabilit în Bucureşti. Ce simţiţi atunci când mergeţi acasă?
– Când eram tânăr am avut posibiliatea să lucrez la Teatrul din Iaşi, însă am plecat la Bucureşti, la Teatrul Naţional, pentru că acolo am avut ocazia să joc alături de cei mai buni actori. Însă, de fiecare dată când mă întorc la Botoşani mă bucur foarte mult. Cred că atunci când eşti departe simţi ceva pentru locurile dragi.
Cum caracterizaţi perioada în care aţi lucrat în cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului?
– Chiar luni (n.r. astăzi) am fost citat la Poliţie în calitate de făptuitor, pentru faptul că am îndrăznit să votez pentru înjumătăţirea timpului de emisie al OTV-ului. Au venit de la Poliţie la uşa la mine, unde mi-au speriat soţia. Mai aveau să mă lege. Ne ducem acum să spune de ce am votat în acest mod.
Ce părere aveţi despre emisiunile difuzate de televiziunile din România?
– Din păcate mizeria din politică se vede şi la televizor. Nu mai există respect pentru informaţie. Oamenii nu mai au ce să vadă pe micul ecran. Televiziunea s-a îndreptat către un nivel scăzut.
Ce mesaj le transmiteţi argeşenilor?
– Să fie sănătoşi şi frumoşi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email