Spectacol caritabil organizat de elevii Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă”

Fundaţia umanitară Hand-Rom din municipiul nostru, prin intermediul Atelierului Protejat Dizab-Rom, va organiza în perioada 29 noiembrie – 3 decembrie, o nouă ediţie a festivalului cultural „Daruri şi Tradiţii de Sfântul Andrei”. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Curtea de Argeş, Centrul Cultural Piteşti, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş.
Expoziţie de obiecte cu vânzare la Centrul de Cultură şi Arte
În cadrul festivalului se vor desfăşura mai multe spectacole susţinute de colaboratorii fundaţiei, dar şi câteva expoziţii cu vânzare de produse manufacturiere realizate de tinerii cu dizabilităţi, la atelierul Dizab-Rom, sub atenta supraveghere a îndrumătorilor. Astfel, vor fi puse în vânzare ornamente pentru pomul de iarnă, agende, lumânări parfumate şi alte produse handmade. Fondurile care vor fi strânse în urma acestui eveniment vor fi folosite pentru susţinerea financiară a activităţilor derulate de Fundaţia Hand-Rom.
Potrivit programului festivalului, vineri, la ora 16:00, la Centrul de Cultură şi Arte „George Topârceanu”, va fi deschisă prima expoziţie cu vânzare de obiecte handmade. Aceasta va fi urmată de un spectacol caritabil, organizat de elevii Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă” din municipiul nostru. De asemenea, în cadrul manifestării, Corul Seminarului Teologic „Neagoe Vodă” va susţine un recital extraordinar de colinde.
„Prin evenimentul din acest an, Daruri şi Tradiţii, aflat la a VI-a ediţie, ne dorim să promovăm incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi şi în special incubatoarele de economie socială ca formă de integrare. Ne dorim ca lucrurile minunate şi de calitate pe care ei le fac în timpul procesului de instruire şi pregătire preprofesională să ajungă în mânile unor oameni deosebiţi. Motto-ul evenimentului din acest an este: „Îti doreşti Sărbători de vis? Şi noi!Ajută-ne să visăm! La fel ca tine!”. Fiecare obiect pe care tinerii noştri îl fac poartă în el aspiraţiile unor tineri cu poveşti de viaţă. Produsele sunt ideale pentru cadouri, pentru că fiecare poartă câte o fărâmă din sufletul copiilor !”, a declarat Costel Nicolae, director general Fundaţia Hand-Rom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email