Sosele blocate cinci ore din cauza zăpezii


Ieri, pentru câteva ore, circulaţia rutieră a fost blocată pe mai multe drumuri din zona Curtea de Argeş, în urma ninsorii abundente, care a acoperit întreg judeţul Argeş. Traficul a fost blocat complet pe DN 73 C, între Curtea de Argeş şi Râmnicu Vâlcea, pe dealul Momaia şi între Curtea de Argeş şi Câmpulung, în comuna Muşăteşti. În ambele locaţii s-au format coloane de maşini de mai bine de un kilometru, pe amândouă sensurile de mers. De asemenea, circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan a fost blocată, începând cu zona Arefu, şoferii care doreau să urce la munte fiind întorşi din drum.
Între orele 8.00 şi 13.00, poliţiştii au acţionat pentru dirijarea traficului, în timp ce drumarii au intervenit cu utilaje de dezăpezire şi au împrăştiat material antiderapant.
Nici pe drumul dintre Curtea de Argeş şi Piteşti situaţia nu a fost mai roz. Şoferii au fost luaţi prin surprindere de cantitatea mare de zăpadă, care acoperea întreg carosabilul. Unul dintre aceştia, care se pare că nu a adaptat viteza la condiţiile de iarnă, a derapat, ajungând pe celălalt sens de mers şi s-a oprit cu maşina într-un şanţ de pe marginea drumului. În zona fabricii Dr. Oetker un alt autoturism a avut aceeaşi soartă. Un şofer a ajuns cu autoturismul în şanţ după ce a pierdut controlul maşinii, din cauza stratului de zăpadă aşternut pe stradă.
Poliţiştii  îi avertizează pe toţi conducătorii auto care circulă pe drumurile acoperite cu zăpadă că trebuie să îşi monteze pe roţi lanţuri şi să aibă la ei lopăţică şi săculeţ cu nisip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email