Sonja Lucien, din Danemarca, a expus din nou la Curtea de Argeş

La Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” din municipiul nostru a avut loc, zilele trecute, vernisajul unei expoziţii de grafică şi pictură realizată de Sonja Lucien din Danemarca. Pentru artistă aceasta este cea de-a treia expoziţie organizată în oraşul Basarabilor, unde a reuşit de fiecare dată să impresioneze prin frumuseţea şi expresivitatea lucrărilor prezentate.
Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul întâlnirii din această lună a Clubului Iubitorilor de Cultură, iar printre cei prezenţi au fost Cristian Mitrofan, viceprimarul municipiului, Ştefan Dumitrache, manager Muzeul Municipal, academicianul Gheorghe Păun, criticul de artă Corneliu Ostahie, artistul plastic Ion Aurel Gârjoabă, dar şi alte personalităţi culturale din Curtea de Argeş sau Râmnicu Vâlcea. „Este o expoziţie cu totul specială şi, după ce m-am uitat la toate aceste tablouri minunate, trebuie să recunosc că nu pot să-mi imaginez cum a făcut aşa ceva. Sunt lucrări deosebite”, a declarat Ştefan Dumitrache. La rândul său, viceprimarul municipiului a ţinut să îi mulţumească artistei pentru această nouă expoziţie organizată la Curtea de Argeş. „Încă din anul 2010 o cunosc pe Sonja Lucien şi de fiecare dată am rămas impresionat de lucrările pe care le-a expus. Pe această cale ţin să îi mulţumesc în numele comunităţii locale pentru că în ultimii ani a expus de mai multe ori în municipiul nostru”, a declarat Cristian Mitrofan. Artista Sonja Lucien a vorbit despre modul în care a realizat tablourile, la unele dintre acestea folosind tehnica 3D, dar şi despre sursele sale de inspiraţie. „Sunt foarte bucuroasă că am revenit la Curtea de Argeş cu o nouă expoziţie şi vă mărturisesc că mă simt foarte bine aici. Am fost până acum de trei ori, însă îmi doresc să revin. Pentru a realiza aceste lucrări, m-am inspirat de multe ori din stările şi trăirile mele sufleteşti, pentru că, sinceră să fiu, nu îmi este teamă să-mi arăt interiorul, fie el trist sau vesel”, a declarat Sonja Lucien.
În cea de-a doua parte a evenimentului, Corneliu Ostahie a lansat şi în municipiul nostru volumul „Martor vizual”. Cartea cuprinde o serie de eseuri şi cronici plastice dedicate unor nume importante din artele plastice contemporane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email