Soldat rănit la instrucţie


Viaţa unui soldat de la unitatea Vânători de Munte din Curtea de Argeş a fost ieri pusă în pericol în urma unei explozii, în timp ce acesta desfăşura activităţi de instrucţie. Tânărul, de 30 de ani, sergent major Ionel Popescu,  a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. „În timp ce se desfăşura instrucţia, a explodat o baterie a unui vehicul de luptă, iar soldatul s-a ars la picioare”, declară căpitanul Cosmin Cârjan, de la unitatea militară. Imediat după explozia bateriei, soldatul a fost dus la Urgenţa Spitalului Municipal, de o ambulanţă solicitată de către colegii săi, unde a primit primele îngrijiri medicale.

Transportat cu un elicopter la Bucureşti

Nu după mult timp, cadrele medicale au chemat un elicopter SMURD, pentru ca pacientul care a suferit răni grave la un picior să poată fi transportat la un spital din capitală. „Medicii au decis să-l ducă la o unitate spitalicească din sistem. S-a format o anchetă care verifică circumstanţele în care a avut loc accidentul de muncă”, precizează căpitanul Cârjan.
Cadrele medicale au declarat că atunci când a fost urcat în elicopter starea de sănătate a soldatului era stabilă. “Pacientul a fost diagnosticat cu  fractură deschisă de gambă şi cu arsură chimică. În momentul în care a plecat de la noi, pacientul era într-o stare destul de stabilă. După ce i-am acordat toate îngrijirile necesare, am considerat că este necesar să îl transportăm cât mai repede, la o unitate specializată”, a declarat medicul Roxana Rogociu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email