„Soldaţii” lui Stoica au învins şi la Alba Iulia!!!


Unirea Alba Iulia – F.C. Internaţional Curtea de Argeş 1 – 2 (1-0). Au marcat: Chiricheş (17 autogol), respectiv Stoianof (51) şi Kone (53). Aşa cum promitea antrenorul Ştefan Stoica, echipa lui a fost una de „soldaţi”. Fără vedete expirate în

„pluton”, dar cu recruţii tineri crescuţi la Inter, soldaţii lui Stoica au câştigat al patrulea meci din cinci, jucat pe teren străin în acest campionat, reuşind astfel un adevărat record pentru o nou promovată în fotbalul românesc: 12 puncte din 15 câştigate în deplasare!!!

Echipa lui Fane Stoica

Mourinho Stoica a început meciul cu următoarea echipă: Marius Popa – Gabi Matei, Viera, Chiricheş, George Neagu – Cuicur, Răduţ, Izvoranu, Cătălin Lazăr – Kone şi Stoianof. Pentru prima dată în acest campionat, Interul de Argeş a aliniat o echipă cu G. Matei, Chiricheş, Neagu, Ciucur, Lazăr şi Stoianof titulari, adică jumătate din echipa care a promovat în prima ligă. La pauză au intrat Băcilă, Nasser şi Vezan, ultimul fiind coautor la ambele goluri ale Interului prin pase eficiente, de mare precizie.

Vlad Chiricheş a încurcat porţile

Miza foarte mare a meciului, era vorba de 6 puncte între Unirea şi Internaţional, i-a făcut pe jucătorii lui Falub să evolueze timorat, dar cu toata astea, au deschis scorul în minutul 17 profitând de o gafă a lui Vlad Chiricheş, care a marcat surprinzător în proprie poartă de parcă ar fi fost atacant la Unirea Alba Iulia! La pauză, Chiricheş avea să fie schimbat de antrenorul Ştefan Stoica, cu toate că, după ce a înscris în proprie poartă, tânărul fundaş a fost îmbărbătat de colegi.

S-au încurajat singuri în vestiar

În vestiar, fotbaliştii de la F.C. Internaţional Curtea de Argeş s-au mobilizat între ei, s-au încurajat şi au fost convinşi că pot întoarce soarta meciului. Antrenorul Ştefan Stoica i-a lăsat singuri, dar i-a urmărit îndeaproape să vadă cum se pregătesc. Şi au întors meciul în numai două minute! Prima dată în minutul 51, atacantul Ovidiu Stoianof, perfect deschis de Ovidiu Vezan de la peste 40 de metri, a sprintat şi a scăpat singur pe partea dreapă, şi de la 13-14 metri l-a executat pe Rotaru, „puştiul” cu numărul 38 pe tricou, număr identic cu al anilor din buletin!

Primul gol pentru Kone

Apoi, peste numai două minute, mingea a circulat „şnur” pe traseul  Vezan – Băcilă – Cătălin Lazăr – Kone, iar ivorianul a înscris primul său gol pentru F.C. Internaţional Curtea de Argeş! De remarcat modul în care Emanuel Kone a înscris golul victoriei: Cătălin Lazăr i-a recentrat cu capul în faţa porţii, Kone a şutat cu piciorul stâng, Rotaru a reuşit să respingă în faţă, iar Kone a şuta din nou, de data asta cu dreptul, iar mingea a atins un fundaş al gazdelor şi a intrat în poarta gazdelor: 1 – 2!!!

Regretul spectatorilor

Cu damful înfrângerii în faţă, antrenorul Adrian Falub face toate schimbările pe care le avea la dispoziţie, după care Bălan, fost jucător la ARO Câmpulung, Dinamo şi UTA, este eliminat pentru atac violent asupra lui Vezan. Nasser şi Stoianof ratează mari ocazii de desprindere pe tabela de marcaj, iar arbitrul Sebastian Colţescu pune capăt unei partide pe care a dus-o bine la capăt, sub ochii a numai 1.000 de spectatori care au oftat în final după cele trei puncte: „Nu ne-a bătut pe noi Poli Timişoara, şi ne-a învins Internaţionalul…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email