Șofer fără permis oprit de polițiști cu focuri de armă

Un bărbat care nu avea permis de conducere nu a oprit la semnalul polițiștilor și nici după ce aceștia au pornit în urmărirea lui. A abandonat mașina și a stat pe loc abia după ce polițiștii au tras foc de avertisment. Mașina pe care o conducea nu avea valabile inspecția tehnică periodică și asigurarea de răspundere civilă auto.

”În ziua de 19 martie a.c., în jurul orei 15:30, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe DN 7, în orașul Topoloveni, un echipaj de ordine publică, din cadrul Poliției Orașului Topoloveni a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul acestuia nu a oprit la semnalele polițiștilor și și-a continuat deplasarea.
Echipajul de poliție a pornit în urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, solicitând, în același timp, sprijinul unui echipaj al poliției rutiere din cadrul Poliției Orașului Topoloveni. Conducătorul autoturismului s-a deplasat către municipiul Pitești, punând în pericol grav siguranța traficului rutier, încălcând mai multe reguli de circulație, ignorând semnalele repetate de oprire și mergând aproximativ 5 km, până în comuna Călinești, acolo unde a fost blocat de un echipaj al Formațiunii Rutiere Topoloveni.
După oprire, conducătorul auto a fugit către un câmp, iar polițiștii au pornit în urmărirea lui, și pentru că bărbatul nu s-a supus somațiilor polițiștilor, unul dintre agenții de poliție a executat foc de avertisment, în plan vertical, ulterior cel în cauză fiind imobilizat.
În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că bărbatul de 33 de ani, din Ștefănești nu deține permis de conducere pentru nicio categorie, iar autoturismul nu avea valabile inspecția tehnică periodică și asigurarea de răspundere civilă auto.
Bărbatul a fost condus la sediul poliției, pentru audieri, iar după administrarea probatoriului, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere. În cursul zilei de astăzi, bărbatul va fi prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, transmite IPJ Argeș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email