Societatea Vidraru, amendată pentru că nu respectă o decizie locală

„Primăria a fost dată în judecată de societatea Vidraru, dar am câştigat procesul. A fost vorba despre hotărârea Consiliului Local referitoare la spaţiile comerciale goale. Am aplicat deja o primă amendă pentru nerespectarea hotărârii şi vom continua până când se vor conforma deciziei Consiliului Local”, spune primarul Constantin Panţurescu. Societatea Vidraru este deţinătoarea celor mai multe spaţii comerciale goale din Curtea de Argeş, iar hotărârea la care se referă primarul a fost adoptată în august 2018.

„Deţinătorii imobilelor cu destinaţie comercială, prestări servicii sau producţie au obligaţia să asigure repararea, spălarea geamurilor şi a vitrinelor, înlocuirea celor sparte, întreţinerea firmelor şi a faţadelor, inclusiv spălarea, curăţarea şi zugrăvirea periodică a acestora”, se arată în decizia menţionată. În perioada în care spaţiile nu sunt folosite, deţinătorii cu orice titlu a acestora sunt obligaţi să acopere suprafaţa vitrată cu „materiale unitare şi uniforme în culoarea şi nuanţa materialelor de finisaj exterior sau în culoarea alb astfel încât să împiedice vederea în interiorul clădirii”. Pe gemurile spaţiilor goale pot fi puse doar anunţuri privind vânzarea sau închirierea lor, au mai decis aleşii locali. Cei care nu respectă hotărârea vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 500 şi 1000 de lei, mai prevede hotărârea Consiliului Local.

„Sunt locaţii dezolante, cu geamuri sparte, neîngrijite, cele care nu sunt folosite. Dau un aspect neplăcut oraşului”, motiva atunci primarul Constantin Panţurescu proiectul de hotărâre.

Dumitru Tudor, patronul SC Vidraru, societatea care are cele mai multe astfel de spaţii, goale şi dezolante, a fost prezent la şedinţa din august 2018 şi a spus că „o asemenea hotărâre ar fi trebuit luată după ce ar fi fost supusă dezbaterii publice şi discutată cu oamenii de afaceri din domeniu”. După şedinţă a atacat hotărârea, dar Municipalitatea a avut câştig de cauză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email