Societatea Foresta renunţă la două terenuri şi le dă Municipiului

Municipiul Curtea de Argeş s-a îmbogăţit cu două terenuri mici la care a renunţat societatea Foresta, unul de 65 de metri pătraţi şi altul de 99 de metri pătraţi. Unul este situat pe strada 1 Decembrie şi se învecinează cu una dintre clădirile nou construite şi cu terenul de sport 2, iar celălalt se află în zona magazinului Profi. Pe ambele suprafeţe de teren s-a aflat calea ferată. Cele două terenuri au intrat în domeniul privat al municipiului, conform hotărârii Consiliului Local.

A fost greu de identificat suprafeţele în documentele puse la dispoziţia consilierilor pentru ultima şedinţă. „Funcţionarii Primăriei, plătiţi corespunzător, nu au reuşit să ne explice. Foresta a cedat terenuri, dar sunt convins că nu degeaba,” a spus Ion Şerban la şedinţa de săptămâna trecută la care a fost aprobată completarea domeniului privat al municipiului cu cele două terenuri cedate de societate. „Foresta şi-a atribuit multe terenuri, unele aflate în litigii. Vrem să ştim şi noi ce procese avem, iar cele două terenuri trebuie să ajungă în domeniul public al municipiului”, a mai spus Ion Şerban.

Secretarul general al Primăriei, Janina Zarioiu, l-a asigurat că aşa se va întâmpla. „Legea prevede că trebuie să intre întâi în domeniul privat”, a spus aceasta.

Foresta a fost proprietara întregului teren pe care s-a aflat calea ferată, de la Ivancea până la gară, iar în ultimii ani l-a vândut pe tot. Înainte de a-l scoate la vânzare, conducerea societăţii a propus Primăriei să-l cumpere, traseul căii ferate fiind singura posibilitate pentru lărgirea străzii 1 Dcembrie. Administraţiile locale anterioare au refuzat însă, iar terenul a fost împărţit şi vândut pe bucăţi, iar pe unele dintre ele s-au construit spaţii comerciale şi blocuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email