Societatea de Salubritate şi Aquaterm, rapoarte de activitate pe site-ul Primăriei

Deşi prevederea legală conform căreia semestrial, „în şedinţele ordinare din lunile ianuarie şi iulie, personalul aparatului permanent şi serviciile subordonate consiliului local vor prezenta rapoarte de activitate”, nu se respectă la Curtea de Argeş, un prim pas spre normalitate şi legalitate a fost făcut. Pe site-ul Primăriei au fost publicate rapoartele de activitate pe 2014 ale SC Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş (SPUCA) SRL şi SC Aquaterm SA. Documentele au fost postate săptămâna trecută, în acelaşi timp, şi relevă lucruri deja ştiute, şi anume că cele două societăţi ale Consiliului Local au rezultate financiare pozitive şi că lucrurile merg bine din punctul de vedere al directorilor lor.

Spre exemplu, conducerea Aquaterm raportează că în 2014 au fost luate mai multe măsuri „pentru buna desfăşurare a activităţii”, cum ar fi „executarea de lucrări de extindere reţele apă în vederea creşterii numărului de abonaţi şi implicit a producţiei”, „executarea de lucrări de extindere a reţelei de canalizare în vederea creşterii numărului de abonaţi şi implicit a producţiei”, „executarea de lucrări de înlocuire reţele apă”, etc.

Care este „evoluţia performanţei economice” la Salubritate Publică

Raportul Societăţii de Salubritate scrie şi despre „evoluţia performanţei economice” la modul următor – „principala activitate desfăşurată de S.C. Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş S.R.L. o reprezintă colectarea de deşeuri nepericuloase, ponderea în totalul cifrei de afaceri fiind de 85,23%. Diferenţa a fost realizată din servicii privind activitatea de ecarisaj, 5,88% , servicii întreţinere stadion municipal, 4,94% şi alte venituri 3,95%”. Care este „evoluţia performanţei economice” nu e prea clar, însă.

În 2014 societatea a făcut mai multe investiţii – a cumpărat o autoutilitara pe care a cheltuit 43.768,23 lei, o automăturătoare stradală pe care a dat 505.835,00 lei şi un aspirator stradal care a costat 44.615,37 lei. Având în vedere aceste cumpărături făcute anul trecut din banii contribuabililor argeşeni, curăţenia municipiului ar fi trebuit să fie cu totul alta anul acesta, când SPUCA a beneficiat de avantajele tehnologiei moderne pentru a curăţa străzile. Cât de mult s-a îmbunătăţit curăţenia din oraş vede fiecare cetăţean care merge pe stradă.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email