Societatea de Salubritate cumpără încă o automăturătoare

SC Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş (SPUCA) SRL, societate a Consiliului Local, se ocupă, după cum îi este şi denumirea, de curăţenia oraşului. Cei mai mulţi dintre angajaţi lucrează la mătură efectiv, în sensul că salubrizează străzile cu mătura de nuiele sau de plastic, după caz. Societatea are în dotare o automăturătoare şi vrea să mai cumpere una, ca să scape la un moment dat de măturile de nuiele, cel puţin. Acţionarii au fost de acord şi au votat această achiziţie la Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute.

AGA a mai aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli, modul de repartizare a profitului şi vânzarea centralei pe lemne de la sediul societăţii, centrală care a fost înlocuită cu una pe gaze.

Prinderea câinilor maidanezi, activitate în pierdere

Principala activitate desfăşurată de societate o reprezintă colectarea deşeurilor stradale, ponderea acesteia în cifra de afaceri fiind de 82,61%. Diferenţa este realizată din servicii privind activitatea de ecarisaj, 10,15%, servicii întreţinere stadion municipal, 5,07%, alte venituri – 2,17%. Dintre toate, prinderea câinilor vagabonzi a mers în pierdere, a spus directorul Cătălin Gabriel Nastea. „Din ecarisaj avem o pierdere de 40.000 de lei, dar am acoperit-o de la activitatea de salubritate pentru că am vrut să prindem cât mai mulţi câini”, a spus directorul Nastea.  Cifra de afaceri a fost anul trecut de 1,8 milioane de lei, în creştere faţă de anul anterior.

Profitul obţinut e aproape nesemnificativ, sub 4000 de lei, dar în 2016, când  AGA era formată din foştii consilieri locali, aceştia i-au spus directorului că societatea nu trebuie să urmărească obţinerea profitului, ci curăţenia pe străzi şi prinderea câinilor. Actualii aleşi, aflaţi la primul mandat, nu prea ştiau ce e cu societatea aceasta şi cu AGA, dar au votat, cuminţi, ce li s-a cerut. Automăturătoarea care va fi achiziţionată de către Societatea de Salubritate  ar urma să coste 200.000 de lei, a mai spus directorul SPUCA, dar societatea are banii deja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email