Societatea de Salubritate, contract pe 10 ani pentru iluminatul public

Societatea de Salubritate Publică Urbană (SPU) Curtea de Argeş SRL, societate a Consiliului Local se va ocupa în următorii zece ani de serviciul de iluminat public. SPU va primi direct delegarea  gestiunii acestui serviciu de iluminat de la Consiliul Local la o şedinţă convocată „de îndată” săptămâna aceasta.

În contract, beneficiar este Municipiul Curtea de Argeş care are drept obiective „ridicarea gradului de civilizaţie, a confortului şi calităţii vieţii, creşrerea gradului de securitate individuală şi colectivă în cadrul comunităţii locale, precum şi a gradului de siguranţă a circulaţiei rutiere şi pietonale, punerea în valoare, prin iluminat adecvat, a elementelor arhitectonice şi peisagistice ale municipiului, precum şi marcarea evenimentelor festive şi a sărbătorilor legale sau religioase”, etc.

Manoperă diferită de la bec la bec

Despre contractul de delegare şi despre anexele acestuia s-s dicutat şi la şedinţa de Consiliu Local de joi. Mădălin Marinescu, consilier liberal cu afaceri în domeniul electric, s-a arătat foarte surprins de tarifele percepute pentru lucrări. „Pentru montarea unei surse de lumină cu vapori de mercur la înaltă presiune 125w se percep 43,843 lei, fără TVA, manoperă. Pentru montarea unei surse de lumină cu vapori de mercur la înaltă presiune 250w se percep 68,109 lei, fără TVA. Cum se poate asta?! Manopera este aceeaşi, de ce e plătită diferit de la un bec la altul?! Se învârte mai mult la unul mai mare?!”, a întrebat Marinescu, dar nu a avut cine să-i răspundă. Responsabilii din Primărie i-au spus că documentele au fost realizate de un consultant, iar Marinescu a concluzionat – „I-am dat banii degeaba!”

Tarifele anexate contractului sunt cuprinse între 13,41 lei, fără TVA, pentru mpntarea unui conductor, şi 1.581.208 lei, tot fără TVA, pentru montare cutie de distribuţie 4 circuite 160A.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email