Societatea Aquaterm, preluată de SC RAJA SA Constanţa

Aşa cum aţi aflat din numărul anterior al cotidianului INTERES ARGEŞEAN, la finalul ultimei şedinţe a Consiliului Local aleşii au rămas pe loc pentru o discuţie, în timp ce ceilalţi participanţi la întrunire au fost invitaţi să plece. Însă, la scurt timp după finalul acelei întâlniri am aflat care a fost tema discuţiilor. Dezbaterile au vizat societatea Aquaterm, societatea care are în grijă şi în administrare reţelele de apă-canal de la Curtea de Argeş.
Nicolae Diaconu: „Operatorul regional va prelua în administrare reţelele de apă-canal”
La rândul său, primarul Nicolae Diaconu a recunoscut că s-au purtat o serie discuţii referitoare la posibilitatea ca Aquatermul să fie preluat de un operator regional. Astfel, în cazul în care Consiliul Local, cel care reprezintă Adunarea Generală a Acţionarilor SC Aquaterm SA, va accepta, operatorul respectiv va prelua activitatea de apă-canal la Curtea de Argeş, urmând să investească aici o sumă importantă de bani. „La SC Aquaterm sunt necesare investiţii foarte mari, pe care noi nu ne permitem să le facem. Aceste investiţii pot fi realizate doar prin fonduri europene, iar pentru ca noi să le atragem trebuie să aderăm la o asociaţie regională, care operează în mai multe localităţi. Trebuie să ne asociem cu un operator regional, pentru că numai aşa putem obţine finanţare europeană”, a declarat edilul. Totodată, în acest sens, astăzi, consilierii locali pleacă într-o excursie la Constanţa, la sediul Regiei Autonome Judeţene de Apă, RAJA, pentru a vedea cum stau lucrurile acolo. Această Regie s-a declarat interesată se preia activitatea de apă canal la Curtea de Argeş. „Am avut două invitaţii de la doi operatori care doresc să acceseze un proiect european cu finanţare în domeniul apei şi canalului şi care doresc să se asocieze cu noi. Ne-am orientat către RAJA Constanţa, iar astăzi şi mâine vom face o vizită acolo. Dacă există înţelegere, vom prezenta totul în Consiliul Local, iar dacă se va lua decizia de a adera vom semna un contract de delegare prin care operatorul regional va prelua toate bunurile, respectiv reţele de apă-canal din municipiu, pentru care va plăti o redevenţă către Consiliul Local”, a declarat Nicolae Diaconu.
Singura condiţie: Tarifele pentru apă-canal să rămână neschimbate
De asemenea, în cazul în care se va ajunge la un acord, operatorul regional va efectua o serie de investiţii în ceea ce priveşte reţele de apă-canal din Curtea de Argeş, dar va suporta şi cheltuielile intervenţiilor în cazul unor avarii. Însă, potrivit primarului Diaconu, singura condiţie ce va impusă operatorului regional va fi aceea de nu modifica tarifele pentru apa-canal. „Toate investiţiile şi reparaţiile vor fi efectuate pe cheltuiala dânşilor. Ei îşi pot acoperi cheltuielile prin exploatarea reţelelor. Singura condiţia pe care noi o vom impune este aceea de a nu se umbla la preţuri. Tarifele să rămână aceleaşi. În urma acestei asocieri Aquatermul nu va mai fi operator, personalul urmând să fie preluat. Aquatermul va funcţiona sub directivele date de către operatorul regional”, a mai spus edilul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email