Şoc! Şoc! Şedinţă de Consiliu fără consilieri

Primarul zice că nu i-a convocat pentru că nu vin la şedinţele care nu se plătesc

Vineri, la Curtea de Argeş s-a mai înregistrat o premieră, după cea de la începutul anului, când Consiliul Local a fost convocat de două ori în aceeaşi zi, la interval de 20 de minute, la două şedinţe „de îndată”. Vineri a avut loc tot o şedinţă „de îndată” a Consiliului Local la care nu au fost convocaţi toţi consilierii. Întrunirea a durat cinci minute, timp în care au fost adoptate cinci proiecte de hotărâri. Au fost convocaţi de Ştefan Dumitrache consilierii PSD, doi de la PAM, Ionel Păunescu şi Marius Deaconu, cei de la ALDE şi Cristian Mitrofan de la PNL. Niciun proiect de hotărâre din cele votate nu a trecut prin vreo comisie de specialitate pentru a obţine un aviz.

Conform Regulamentului de organizare şi funcţionarea consiliului local Curtea de Argeş, Convocarea consiliului local se face în scris prin intermediul secretarului unităţii administrativ teritoriale, cu cel puţin cinci zile înaintea şedinţelor ordinare sau cu cel puţin trei zile înainte de sedinţele extraordinare (…)În caz de forţă majoră şi de maximă urgenţă pentru rezolvarea unor probleme ce nu suferă amânare, Consiliul local poate fi convocat de îndată.

Serviciul Public de Asistenţă Socială se transformă în Direcţia de Asistenţă Socială

Vineri, aleşii locali care au venit la şedinţă au aprobat reorganizarea Serviciului Public de Asistenţă Socială în Direcţia de Asistenţă Socială Curtea de Argeş, şeful Serviciului, Mariana Moise, devenind director executiv al noii Direcţii, probabil cu majorarea de rigoare a salariului. De asemenea, Consiliul Local a mai aprobat un proiect referitor la majorarea suprafeţei de teren atribuită Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe cu încă două loturi, „în scopul evititării unor cheltuieli cu realizarea unui zid de sprijin la unităţile locative ce urmează să fie construite”.

Alte hotărâri au vizat modificarea inventarului bunurilor domeniului public ca urmare a realizării de noi cadastre.

După cele cinci minute de şedinţă a ajuns în sală şi liberalul Mădălin Marinescu, şi a întrebat de ce nu a fost convocat. „Păi, aţi zis că nu veniţi decât la şedinţele care se plătesc. Asta nu se plăteşte!” i-a spus primarul Constantin Panţurescu. El făcea aluzie la o acuzaţie adusă de Ionel Păunescu celorlalţi consilieri şi respinsă de aceştia, prin care le reproşa  că vin doar la şedinţele ordinare, pentru care se iau bani. De convocarea consilierilor se ocupă juristul Consiliului Local, Călin Budan, dar şi acesta a spus că nu a ştiut de şedinţă decât în momentul în care a început. Bizar şi ilegal, în acelaşi timp, pentru că nu un consilier, Ştefan Dumitrache, are sarcina de a convoca aleşii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email