În această seară are loc o slujbă de sfinţire a capelei mortuare şi a complexului social construit de un preot cu har, părintele Nicolae Mărgăritescu, cu ajutorul unor sponsori generoşi.
În curtea Bisericii Sfântul Nicolae a fost construit un adevărat complex social, care respectă standardele Uniunii Europene. În cadrul complexului se află o clopotniţă, o capelă mortuară, care a fost deja deschisă, o sală de mese pentru o sută de persoane şi bucătărie, casă parohială şi garsoniere pentru pelerini. Costul investiţiei se ridică şase miliarde de lei. Clădirea a fost construită după modelul uneia din Belgia pe care preotul paroh Nicolae Mărgăritescu a văzut-o acum câţiva ani. „Când am fost în Belgia am văzut ceva asemănător şi mi-a plăcut foarte mult. M-am gândit să facem şi noi un astfel de complex social, care se va dovedi foarte util în municipiul nostru. Proiectul pentru această construcţie a fost făcut cu costuri reduse de Florin Scărlătescu, căruia vreau să îi mulţumesc foarte mult”, ne declara părintele Mărgăritescu anul trecut.
Pelerinii se pot caza în
garsonierele complexului social
Capela mortuară, foarte spaţioasă, dotată cu aer condiţionat şi geamuri ionizate, poate fi folosită de oricine, indiferent de parohia din care face parte. „Cei care au nevoie pot veni aici. Capela mortuară este funcţională. De asemenea, la slujbe pot veni şi preoţi din afara acestei parohii, fără niciun fel de probleme. Se pot face aici şi pomeni, în sala de mese, iar în bucătăria complet utilată poate fi preparată mâncarea. Probabil că vom angaja şi o bucătăreasă, dar peste ceva timp. Pentru utilarea bucătăriei vreau să le mulţumesc lui Walter Stegner şi Ancăi Aron”, spune preotul.
La mansarda clădirii au fost amenajate camere pentru pelerini, cu intrare separată şi grupuri sanitare dotate după ultimele standarde, garsonierele putând fi folosite de cei care vin de la distanţe mari, la diferite evenimente sau de către pelerini.