Sistemul de transport la Curtea de Argeş va fi modernizat cu 40 de milioane de lei

Contractul de finanţare a fost semnat luni la Primărie

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, secretarul de stat Adrian Gâdea, secretarul de stat adjunct Iuliana Camelia Coporan şi deputatul Mircea Drăghici au fost prezenți luni la Curtea de Argeș cu ocazia semnării contractului Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil și durabil în Municipiul Curtea de Argeș” – valoarea totală:  40,837,122.56 lei (Primăria Municipiului Curtea de Argeș)”. Primarul Constantin Panţurescu le-a mulţumit oaspeţilor şi i-a invitat la Curtea de Argeş şi pentru semanrea altor contracte pentru proiecte pe care Primăria le-a făcut.

După cum ziarul nostru v-a informat, proiectul pentru Curtea de Argeş vizează „creșterea mobilității urbane în municipiu prin dezvoltarea unui sistem de transport modern integrat, accesibil și durabil, care să contribuie la reducerea emisiilor de carbon”, potrivit portalului Primăriei. În afara faptului că transportul local este asigurat la Curtea de Argeş de o asociaţie de transportatori care a câştigat o licitaţie şi care mai are câţiva ani de contract, proiectul, extrem de ambiţios, pare un film SF faţă de ce se întâmplă acum în municipiu.

Staţii de încărcare pentru maşini electrice

Obiectivele sale sunt „Dezvoltarea rețelelor de piste dedicate circulației bicicletelor și înființarea sistemelor de închiriere a bicicletelor (dezvoltarea rețelelor de piste cu 4.061 km dedicate circulației bicicletelor şi înființarea a 4 sisteme de închiriere a bicicletelor; 15 locaţii pentru parcări pe termen scurt în vecinătatea principalelor puncte de interes), Dezvoltarea infrastructurii necesare utilizării autovehiculelor electrice sau hibride (dezvoltarea infrastructurii necesare utilizării autovehiculelor electrice sau hibride prin amenajarea a 7 puncte de încărcare pentru aceste tipuri de maşini), Intervenții la infrastructura stradală și pietonală (reabilitarea si modernizarea trotuarelor si a zonelor pietonale inclusiv pentru persoane cu dizabilitaţi;  lucrări pentru dirijarea şi siguranţa circulaţiei fluxurilor de pietoni, semnalizarea şi amenajarea trecerilor de pietoni; dotare cu 9 parcometre în zona centrală).

Unde vor fi pistele de biciclete

De asemenea, s-au prevăzut piste de biciclete ȋncepând din B-dul Basarabilor, km 0+030, unidirecționale, de o parte și de altă a străzii, de lățime 1m, până la sfârșitul Bulevardului, km 1+455. „De-a lungul traseului pe B-dul. Basarabilor s-au prevăzut un număr de 4 traversări ale străzii, la pozițiile km 0+320, 0+580, 0+850 și 1+200, amplasate după trecerile de pietoni. La finalul B-dului Basarabilor, pistele de biciclişti își urmează traseul pe ambele părți ale str. Eroilor, până în dreptul poziției kilometrice 0+050 unde pista de bicicliști de pe partea dreaptă traversează strada și urmând că traseul pistei să continue doar pe partea dreaptă cu dublu sens până la intersecția cu strada 1 Decembrie”, conform proiectului.

Pe strada 1 Decembrie, în zona Lukoil, pista de biciclişti se va amenaja doar pe partea opusă stației de carburanți, cu o lățime de 2 metri și două sensuri de circulație. În dreptul trecerii de pietoni de la poziția de pe această stradă, pista de bicicliști se desparte în sensuri separate pe câte o parte a străzii și își continuă traseul în acest fel până în dreptul poziției kilometrice 0+790 a străzii 1 Decembrie unde pista de bicicliști își încheie traseul printr-o traversare a străzii care leagă cele două sensuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email