Sistemele apă canal, investiţiile prioritare din judeţ

Vineri, 16 septembrie, începând cu ora 12.00, la Primăria Curtea de Argeș, a avut loc întâlnirea zonală a Consiliului Județean Argeș cu reprezentanții celor 12 unităților administrativ teritoriale din zonă. Alături de președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și vicepreședintele  Simona Brătulescu, la discuții a participat și aparatul tehnic al C.J. Argeș – respectiv reprezentanții direcțiilor: Tehnică, Economică, Juridic, Urbanism, Investiții, Audit, D.G.A.S.P.C., ai ADI SERVSAL, precum și reprezentanți ai  DSP Argeș și ISJ Argeș. Discuțiile au privit aspecte diverse, aplicate pentru fiecare comunitate, respectiv: implementarea la nivelul UAT-urilor a Strategiei Naționale Anticorupție 2016 -2020, întocmirea Planului de Integritate; cadrul legal de aplicare a OG 28/2016, privind gestionarea deșeurilor animale și responsabilitățile autorităților – transmiterea situațiilor din teritoriu către C.J. Argeș;  plata drepturilor copiilor cu cerințe educaționale speciale CES; probleme de urbanism și amenajarea teritoriului, situația PUG-urilor; execuția bugetară a sumelor primite de la Consiliul Județean Argeș pentru finanțarea PNDL, respectarea lucrărilor prevăzute în prograul de investiții, fundamentarea și justificarea sumelor solicitate; implementarea programelor ”Cornul și Laptele” și ”Mărul în școală”, instruirea personalului responsabil cu derularea programelor, situația autorizațiior sanitare ale școlilor din zona Curtea de Argeș;  atribuțiile asistenților sociali de la primării, planul de servicii și comunicarea cu DGASPC, prin întâlniri periodice; elaborarea planului de investiții pentru anul 2017; fundamentarea solicitărilor de investiții, detalierea obiectivelor și justificarea fondurilor de către UAT-uri;starea de viabilitate a drumurilor comunale și locale; centralizarea solicitărilor de investiții prin OG 28/2013, prioritățile fiind investițiile în sistemele de apă-canal.

Recomandări de la DSP

Direcția de Sănătate Publică a prezentat situația la nivel zonal privind calitatea apei potabile, dar a făcut și recomandări privind autorizațiile sanitare de funcționare pe fiecare sistem de alimentare cu apă, monitorizarea calității, obligativitatea tratării apei cu clor, precum și necesitatea încheierii unui protocol cu un laborator de analiză a apei autorizat.

 

În prima parte a zilei, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a făcut mai multe vizite și la școlile din comunele din zona Curtea de Argeș: Mălureni, Mușătești, Valea Iașului, Albești de Argeș și Valea Danului. Președintele Dan Manu a dorit să vadă modul în care au fost cheltuiți banii alocați prin hotărârea Consiliului Județean în luna august, ce au avut ca destinație directă școlile. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email