Sistem de Transport Inteligent în valoare de 4 milioane de lei la Curtea de Argeș

Municipiul Curtea de Argeș a scos la licitație un contract pentru ”Furnizarea unui Sistem ITS (Sistem de Transport Inteligent) în cadrul proiectului „Dezvoltarea transportului public în Municipiul Curtea de Argeș”. Data licitației este 31 iulie iar valoare estimată a contractului este 4,005,686.53 lei.

Conform sistemului electronic de achiziții publice, SICAP, ”obiectul viitorului contract de achiziție publică îl constituie furnizarea unui sistem ITS (Sistem de Transport Inteligent) în cadrul proiectului „Dezvoltarea transportului public în Municipiul Curtea de Argeș”. Sistemul ITS este format dintr-o componentă HARDWARE și o componentă SOFTWARE”, conform specificațiilor tehnice din Caietul de sarcini.

Astfel, caietul de sarcini prevede achiziția mai multor componente – Hardware dispecerat, care cuprinde server dispecerat, echipament unificat comunicatie securizata, Access-Point flotă autobuze, UPS server, etc., Dotari administrative (PC/Laptop emitere/reîncărcare carduri/abonamente, cititor/inscriptor carduri contactless / bilete magnetice, imprimantă carduri, UPS, terminal pentru controlori), panouri de informare în stații de autobuz, validator de bilete, automat vânzare bilete, sistem de supraveghere video în stații, licență sistem de management transport public și
informare călători.

”Acest sistem se va livra, monta și pune în funcțiune la Autobaza de transport din Municipiul Curtea de Argeș, aflată în construcție pe strada Locotenent Pavelescu, furnizorul fiind responsabil inclusiv de realizarea operațiunilor accesorii aferente”, se mai arată în caietul de sarcini.

Cum se modernizează transportul în comun

Proiectul „Dezvoltarea transportului public în Municipiul Curtea de Argeș”, aflat în implementare, presupune realizare garaj/autobază, inclusiv infrastructura tehnică aferentă; modernizarea transportului în comun prin achiziționarea a 14 autobuze electrice; construirea/amenajarea/modernizarea stațiilor de transport public; construirea stațiilor de alimentare a autobuzelor electrice; modernizarea transportului în comun prin implementarea unui sistem de management informatizat; crearea/extinderea/modernizarea sistemelor de bilete de călători; reabilitare stradă Lt. Pavelescu – cele două tronsoane care asigura accesul spre garaj/autobază.

Pentru furnizarea autobuzelor au fost depuse trei oferte, iar BMC TRUCK & BUS, a fost declarat câștigător. Cu reprezentantul acestei societăți a semnat primarul Constantin Panțurescu contractul în decembrie anul trecut, autobuzele urmând să ajungă la Curtea de Argeș în această toamnă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email