Simulare de incendiu: A luat foc hotelul Posada!


Marţi seara, în jurul orei 18.00, la hotelul Posada din Curtea de Argeş a avut loc un exerciţiu tactic de simulare a intervenţiei la un incendiu, realizată de pompierii Detaşamentului de Pompieri din Curtea de Argeş. Acţiunea a constat în simularea izbucnirii unui incendiu la camera de amplasare a centralei termice, care nu a putut fi stins de către personalul hotelier. La intervenţie au participat două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere. Cei care au trecut prin zona hotelului priveau miraţi cum pompierii alarmaţi se grăbeau să intre în hotel, de la distanţă aceştia crezând că este vorba de producerea unui incendiu real.

O persoană intoxicată

Tot din scenariul creat de pompieri a făcut parte şi o victimă, una intoxicată din cauza fumului dens, care a fost scoasă din hotel cu o targă şi a primit îngrijirile medicale necesare. „S-a simulat izbucnirea unui incendiu la centrala termică a hotelului Posada, incendiu datorat unei explozii la camera de amplasare a respectivei centrale. Ca urmare a exploziei au fost afectate camerele de la primul etaj. În camera 130 a fost surprinsă de flăcări o persoană căreia i s-a acordat îngrijiri medicale şi s-a procedat la evacuarea acesteia din hotel. De asemenea, au fost surprinse de incendiu mai multe persoane aflate la etajele doi şi trei, acestea fiind afectate de fum şi gaze toxice”,  a declarat lt. col. Nicolae Pioarcă, comandantul Detaşamentului de Pompieri Curtea de Argeş.
Prin acest exerciţiu s-a dorit o verificare atât a personalului de la locul de muncă, cât şi a servanţilor pompieri, în ceea ce priveşte salvarea persoanelor, acordarea primului-ajutor şi stingerea incendiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email