Silicon Valley din Curtea de Argeş e în blocul C2

Vali Petcu, probabil cel mai citit blogger din România, cunoscut în mediul online prin blogul său, zoso’s blog, scrie despre „Silicon Valley din Curtea de Argeş”, abordând un subiect despre care ziarul nostru a scris în exclusivitate în 2015.

„Cum să faci câteva milioane de euro pe an dintr-o afacere pe care nimeni nu o bagă în seamă.”, scrie Vali Petcu, explicând – „(…) Adresele IP (…) sunt un business de trei milioane de euro pe an, făcut cadou (…) unui anume Cristian Haja din Curtea de Argeș.

Haja a lucrat la ROTLD și a fost delegatul lor la conferințele internaționale de la începuturile internetului. Acolo a descoperit un business foarte mișto: să aibă singura firmă din România care alocă adrese IP.

Zis și făcut. Știu, toată lumea credea, inclusiv eu, că ROTLD sunt cei care dau IP-uri. Așa ar fi normal și logic. Dar nu, adresele IP din România sunt închiriate de o singură firmă din România, deținută de Cristian Haja, care le subînchiriază doritorilor.

Până acum, o clasă de IP-uri costa 125 de euro pe an. Dar pentru că adresele IP se termină, Haja a zis să facă un ban cinstit și a anunțat de acum un an că prețurile vor ajunge în următorii cinci ani la 250 euro pe an.

Firma care pe care lucra până acum se numea Jump Management SRL. Îi știți, jump.ro. În acte, firma e deținută de Haja Violeta și Dinescu Filofteia. Cifra de afaceri: 2,8 milioane de euro pe an”.

Cine este Jump Management

Firma din Curtea de Argeş care are un aşa de mare succes pe piaţa aceasta, Jump Management, are sediul în blocul C2. Conform prezentării de pe propriul site, „JUMP este un grup de companii stabile, ce pune la dispoziţia clienţilor săi pachete complete de servicii la preţuri imbatabile şi de o calitate superioară”.  Numărul clienţilor care au apelat la serviciile companiei a crescut, depăşind la începutul anului 2011 valoarea de 12.000 de clienţi unici, potrivit sursei citate. Printre clienţii Jump Management se numără operatori de telefonie din România şi nu numai, bănci, provideri de internet, reţele de cartier, instituţii ale statului şi persoane fizice.

 

Silicon Valley este o zonă din partea de sud a San Francisco Bay Area, care este situat în statul american California. Acesta este locul în care îşi au sediul multe dintre cele mai mari corporații high-tech din lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email